Nurkićev "krvnik" mogao bi zažaliti, Amerikanci pozivaju na presedan: Dosta je više!

Konačno kazna koju će zapamtiti?

13.12.2023. 15:05
  • Podijeli:
draymond green reuters-6579aa1d11a68.webp Foto: Reuters/IUSA Today Sports

Nakon što je noćas u novom incidentu udario našeg Jusufa Nurkića, Draymond Green bi se mogao suočiti sa žestokom kaznom, posebno jer mu se skandalozni potezi ponavljaju iz sedmice u sedmicu.

Ugledni USA Today poziva na najmanje 10 utakmica suspenzije za košarkaša Golden Statea koji je udario Nurkića.

U tekstu se podsjeća na Greenovu ispriku Nurkiću te poruku da "nije namjerno udario bh. košarkaša". Ipak, USA Today navodi da je Green odgovoran za svoje tijelo, čak i da nije namjeravao te da je tako nastavio s užasnim potezima na NBA parketima.

"Ovo je laka odluka. Treba mu dati najmanje 10 utakmica suspenzije. Dosta je više", navodi USA Today koji podsjeća i na nedavni incident.

Gušenje Rudyja Goberta bilo je užasno i donijelo mu je najdužu suspenziju u karijeri od pet utakmica, a sada bi trebalo otići korak dalje i kazniti ga s dvostruko većom suspenzijom kako bi se njegovim užasnim potezima stalo u kraj.

"Dosta je bilo i prije Gobertovog gušenja, a sada je više od toga. Deset utakmica suspenzije je osmina sezone. Dovoljno da se pošalje poruka da ne smijete gušiti igrače na parketu niti ih udarati u lice. Konkretno, ovaj incident nije bit, već da se stane u kraj Greenu koji je otišao predaleko. Vrijeme je da prestane", navode Amerikanci.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()