Nurkić o incidentu: Neprihvatljivo, uvijek bih to uradio za Duranta

Na kraju Grant Williams isključen iz igre

25.01.2024. 19:23
  • Podijeli:
nurkic durant-65b2a3997e719.webp Foto: Reuters

Protekle noći je Phoenix savladao ekipu Dallasa sa 132:109 i tako nastavio sa sjajnim igrama u NBA ligi.

Briljirao je još jednom Devin Booker sa 46 poena, a bh. centar Jusuf Nurkić postigao je 8 poena, uz 3 asistencije i pet skokova.

Ipak, Nurkić je uspio doći u centar pažnje, ali iz drugog razloga.

U drugoj četvrtini došlo je do incidenta u kojem je Grant Williams faulirao Kevina Durenta, a pokušao ga je dodatno pozniziti tako što je stao iznad njega dok je ovaj ležao na parketu.

Nije se to svidjelo Jusufu Nurkiću koji je stao u odbranu saigrača nakon čega je došlo do naguravanja

Nakon susreta Nurkić je objasnio zbog čega je to napravio.

“Durant je jedan od najvećih košarkaša ikada. Fauliraš ga i onda bez ikakvog razloga staneš iznad njega, gledaš ga, pokušavaš poniziti. Čim sam to vidio, znao sam da je neprihvatljivo. Ne zanima me ko si, to neću dozvoliti.”, rekao je Nurkić.

Na kraju je Willams isključen, a Nurkić je upitan kako ga je uspio provocirati.

“Ne mogu opisati što sam rekao. Bilo je pola na engleskom, pola na mom jeziku (bosanskom op.a.), dobio je malo od oba. Nije potreban daljni komentar”, rekao je Bosnian Beast.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()