Nurkić izvrstan u debiju za Phoenix, odmah upisao double-double

Nakon izjednačene prve četvrtine, Sunsi su bili bolji u drugoj te na odmor otišli sa 15 poena prednosti, bilo je 61:46

25.10.2023. 09:08
  • Podijeli:
jusuf nurkic twitter -651da8dc70cbb.webp Foto: Twitter

Bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac Jusuf Nurkić na odličan način je debitovao za ekipu Phoenixa u pobjedi na otvaranju sezone kod Golden State Warriorsa rezultatom 108:104.

Nakon izjednačene prve četvrtine, Sunsi su bili bolji u drugoj te na odmor otišli sa 15 poena prednosti, bilo je 61:46.

Ipak, Warriorsi su se vratili odličnom igrom u trećoj dionici meča, no u posljednjoj nisu imali dovoljno snage te je pobjeda otišla na stranu gostiju iz Arizone, a posljednji koš na utakmici koji je ujedno donio i pobjedu Sunsima je postigao upravo naš centar.

On je na parketu proveo nešto više od 27 minuta i zabilježio double-double učinak od 14 poena i isto toliko skokova te tri asistencije.

Sunse je do trijumfa vodio Devin Booker sa 32 poena, osam asistencija i šest skokova dok je Kevin Durant dodao 18 uz deset skokova te tri asistencije. Okogie je susret završio sa 17 poena i pet skokova dok je još dvocifren bio Gordon sa deset poena i četiri skoka.

Kod Ratnika najbolji je bio Curry sa 27 poena i pet skokova dok je Thompson dodao 15 poena uz sedam skokova i tri asistencije. Paul je dodao 14 uz devet asistencija i šest skokova, a Kuminga je susret završio sa 12 poena i također šest skokova. Moody je postigao 11 poena uz tri skoka, a još je dvocifren bio Wiggins sa deset poena.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()