Nijemci, ipak, prejaki: Crnogorci završili Evrobasket

Dubljević i društvo očajno ušli u duel. Kao da su previše respektovali Pancere koji su do odlaska na veliki odmor pobjegli na "plus 24"

10.09.2022. 19:51
  • Podijeli:
Dubljević Tajs_FIBA.jpg Foto: FIBA

Košarkaši Crne Gore završili su učešće na Evrobasketu.

Učenici Boška Radovića su namučili, ali nisu uspjeli da iznenade Njemačku, koja je nošena podrškom sa tribina trijumfovala sa 85:79 (19:10, 29:24, 19:26, 18:29).

Autsajder je očajno ušao u duel. Kao da je previše respektovao Pancere koji su do odlaska na veliki odmor pobjegli na ogromna 24 poena razlike, bilo je 48:24.

Bojan Dubljević i društvo u nastavku su se probudili, prišli na 64:69, a onda su opet izgubili korak.

No, smogli su snage da još jednom zaprijete. Došli su do 77:80, nakon čega je Kendrik Peri napravio namjerni faul. Domaćin je došao do daha, odvojio se na 85:77 i dileme o pobjedniku više nije bilo.

Nijemce je predvodio Denis Šreder sa 22 poena, dok su Franc Vagner i Maodo Lo ubacili po 14.

Kod poraženih, pomenuti Peri je "brojao" do 25, a Dubljević do 22.

Njemačka će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela Grčke i Češke.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()