Nije pomogao ni MVP: Boston poravnao protiv Philadelphije

Joel Embiid se vratio nakon povrede i ubacio 15 poena

04.05.2023. 07:24
  • Podijeli:
embiid - reuters- usa today network-6406de7cb0b32.webp Foto: Reuters

Boston je noćas pobijedio ekipu Philadelphije rezultatom 121:87, te tako izjednačio na 1-1 u seriji polufinala play-offa Istočne konferencije NBA lige.

Kao što je poznato, Philadelphia je u prvom susretu slavila bez povrijeđenog Joela Embiida, a nakon što se novi MVP vratio sinoć na parket, svi su očekivali da 76ersi kući odu s prednošću od 2-0.

Utakmica je bila izjednačena do početka drugog poluvremena. Na veliki odmor se otišlo s prednošću Bostona 57:49, a Celticsi su treću četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 35:16 i već tada riješili pitanje pobjednika.

Boston je do pobjede vodio Jaylen Brown sa 25 poena, dok je Tobias Harris sa 16 poena bio najefikasniji u redovima Bostona. Embiid je ubacio poen manje.

Naredna dva meča u seriji se igraju u Philadelphiji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()