Ni jedna TV kuća u BiH ne prenosi susret košarkaških reprezentacija BiH i Mađarske

Prenos preko poljske televizije TVP Sport

16.08.2023. 16:55
  • Podijeli:
kosarka repka ks bih-64c7b9b24fadb.webp Foto: KS BiH

Košarkaška reprezentacije Bosne i Hercegovine večeras u 21 sat igra utakmicu 3. kola pretkvalifikacija za Olimpijske igre.

Rival Zmajevima su Mađari, protiv kojih će se boriti za jedno od prva dva mjesta u grupi i plasman u polufinale turnira u Poljskoj.

Treba naglasiti kako bh. timu pobjeda ne garantuje prolaz u polufinale, ali isto tako sa porazom možemo biti drugoplasirana reprezentacija i plasirati se dalje.

Mnogo toga će zavisiti od meča Poljska - Portugal koji se igra danas od 18 sati.

Navijači u Bosni i Hercegovini ostali su uskraćeni za prijenose utakmica iz Poljske, s obzirom na to da niti jedna TV kuća u našoj zemlji nije otkupila prava prijenosa.

Utakmicu Mađarska - BiH direktno će prenositi poljska televizija TVP Sport.

Opcija je i FIBA-in kanal Courtside 1891, ali za njegovo korištenje neophodna je registracija i pretplata koja se kreće od 22,99 do 27,99 dolara, u ovisnosti radi li se o dvomjesečnoj ili godišnjoj obavezi.

Prve dvije ekipe iz grupe plasirat će se u polufinale, gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija).

U kvalifikacije za Olimpijske igre ide samo pobjednik turnira.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()