NBA zvijezda bi mogla izgubiti 40 miliona dolara zbog seks skandala sa maloljetnicom

Šokantne fotografije isplivale na društvenim mrežama

28.11.2023. 12:00
  • Podijeli:
Josh Giddey_foto_reuters-655f70d76fb95.webp Foto: Reuters

Jedan od najvećih talenata NBA lige Josh Giddey (21) u centru je skandala nakon što je osvanula fotografija na kojoj se nalazi sa srednjoškolkom dok su goli pod tušem, a zbog toga bi mogao ostati i bez 40 miliona dolara.

Košarkaš Oklahome je u opasnosti da izgubi unosan ugovor s australskim proizvođačem žitarica Weet-Bixom, a koji jedan od njegovih glavnih sponzora.

On je jedno od zaštitnih lica Weet-Bixa od 2021. godine, a kompanija za žitarice je poručila da prati posljedice istrage NBA.

Giddey ima četverogodišnji ugovor sa Weet-Bixom vrijedan 40 miliona dolara, a ukoliko se ispostavi krvim za skandal, vrlo lako bi mogao ostati bez ugovora i ogromnog novca.

Inače, Giddy je rođen u Melbourneu 2001. godine, a izabran je kao šesti "pick" na NBA draftu.

Postao je najmlađi ikad koji je ubilježio triple-double učinak te je četiri puta zaredom bio najbolji rookie mjeseca.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()