NBA tim pun skandala: Jedna zvijezda može u zatvor, druga nosi pištolj....

Miles Brigdes suspendovan bio vsuspendovan čitavu sezonu zbog zlostavljanaj u porodici

15.10.2023. 08:19
  • Podijeli:
Miles Bridges_profimedia 1-6527bd2c227dd.webp Foto: Profimedia

Iako je, za mnoge najbolji košarkaš ikada, Michael Jordan bio nevjerovatan na terenu, takav slučaj nije bio van njega. Kada je postao većinski vlasnik NBA franšize – Charlotte Hornets, sigurno nije zamišljao da ona danas ovako izgleda.

Zbog velikog broja skandala, ali i neuspjeha, bivši košarkaš Chicaga je većinski paket akcija prodao grupi koju predvode Gabe Plotkin i Rick Schnel.

Charlotte je u prethodnih 13 sezona sa Jordanom na čelu imao slabe rezultate. Upisao je 423 pobjede i 600 poraza. Za to vreme nije pobijedio u nijednoj play-off seriji, a posljednjih sedam sezona se i nije plasirao u doigravanje.

“Ponosan sam na sve što je organizacija postigla. Uzbudljive trenutke na terenu, povratak imena Hornets, domaćinstvo All-stara 2019. godine. Tokom godina, nepokolebljiva predanost, strast i odanost naših navijača bili su nevjerovatni. Prelazim u ulogu manjinskog vlasnika, oduševljen što ‘uzde’ prepuštam dvojici uspješnih, inovativnih i strateških lidera Gabu i Riku“, rekao je Jordan i na neki način odlaskom potvrdio da se Charlotteu nešto sumnjivo dešava.

Ekipa čiji su navijači propatili mnogo zbog rezultata, neće ni naredne godine biti oduševljena strukturom tima. Trener Steve Clifford je prethodne sezone ekipu predvodio do 14. mjesta, pretposljednjeg, u Istočnoj konferenciji sa učinkom od 27 pobjeda i 55 poraza.

To je sve uradio bez usluga jednog od najboljih košarkaša ekipe – Milesa Bridgesa, koji je čitavu sezonu bio suspendovan zbog strašnog krivičnog djela.

Bridges je zvanično optužen za nasilje u porodici i zlostavljanje djece, 29. juna 2022. godine u Los Angelesu.

U novembru iste godine je osuđen na tri godine uslovne, ali bez zatvora, kao dio dogovora sa tužiocima. Bridges je prihvatio osudu i kaznu bez formalnog priznanja krivice.

Kao dio tog dogovora, Bridgesu je naređeno da poštuje uslove desetogodišnje zabrane prilaska koja je uključivala da ostane 100 metara dalje i da nema kontakt sa ženom. Od njega se također tražilo da ide 52 nedelje savjetovanja o nasilju u porodici i 52 sedmice sati roditeljstva, da odsluži 100 sati društveno korisnog rada i da se podvrgne nedjeljnom testiranju na narkotike, dok mu nije dozvoljeno da posjeduje oružje, municiju ili oružje.

Neposredno nakon svega ovoga, Hornetsi su otpustili problematičnog mladog centra Kaya Jonesa. Centar sa Bahama je preko Twittera zatražio trejd, što nije praksa i za šta je mogao da bude poprilično novčano kažnjen, a iz njegovog tima je stigao ekspresan odgovor. Ni u Charlotteu nisu imali namjeru da zadrže još jednog igrača koji se u najmanju ruku čudno ponaša.

Kritikovao je Jones saigrače Lamela Bola i Brendona Mullera, nije se pojavio na trening kampu, na društvenim mrežama imao nekoliko poprilično bizarnih momenata (između ostalog rekao da bi dobio LeBrona Jamesa jedan na jedan), što je navelo mnoge da insinuisraju da koristi nedozvoljene supstance.

Uprkos svemu tome Cjarlotte je dopustio Bridgesu da ponovo bude dio tima u sklopu priprema za novu sezonu, ali krilni košarkaš nije ispoštovao odredbe iz presude koja je prethodno donesena.

Zbog toga je izdat nalog za ponovno privođenje Bridges i još uvijek se čeka konačni rasplet nemile situacije.

U prošloj sezoni momak sa Bahama je igrao prosječno 12 minuta i bilježio 3,4 poena.

Nisu ni samo Jones ili Bridges problematični, tu je i James Buckghnite koji je hapšen zbog vožnje u alkoholisanom stanju, a njihova nova zvezda Brandon Muller optužen je da je u striptiz klub donoo pištolj iz kog je ispaljen metak koji je ubio jednu ženu.

Za šta, doduše, nikada nije osuđen. Navodno, nije njemu pripadao.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()