NBA liga popustila: Green odradio kaznu zbog udaranja Nurkića

Da li je premalo

07.01.2024. 08:55
  • Podijeli:
nurkic green reuters-65798f98587dc.webp Foto: Reuters/USA Today Sports

Košarkaš Golden State Warriorsa Draymond Green dobio je dozvolu like da se priključi ekipi nakon što je prethodno bio suspendovan na neodređeno vrijeme zbog udaranja našeg reprezentativca Jusufa Nurkića.

Green je 13. decembra namjerno u glavu udario Nurkića i zbog toga je propustio 12 utakmica. To mu je bio treći put u ovoj sezoni da je utakmicu završio prije kraja.

Prije toga je gušio Rudyja Goberta) iz Minnesote.

NBA liga je u odluci da Green bude suspendovan navela da "ima historiju nesportskog ponašanja".

Suspenzija ga je koštala skoro 2 miliona dolara, jer je za svaki meč neigranja bio 154 hiljade dolara.

Očekuje se da će mu biti potrebna još jedna sedmica da bi se vratio utakmicama.

Golden State je trenutno deseti u Zapdnoj konferenciji sa učinkom 17-18.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()