Nakon velike borbe na terenu: Srdačan pozdrav Jokića i Jovića

Ovo je druga utakmica za Denver u manje od 24 sata, pobeda nije došla u pitanje, ali je ipak izostao novi učinak na koji je Jokić navikao navijače

01.03.2024. 08:53
  • Podijeli:
Jokić i Jović-65e1896da7985.webp Foto: Screenshot

Nikola Jokić i Nikola Jović imali su zanimljiv duel u NBA ligi. Denver je došao do pete pobjede u nizu sa 103:97 protiv Majamija, a najbolji košarkaš planete završio je utakmicu sa ozbiljnim modricama i ožiljcima.

Ušao je Denver u žestok raspored odmah poslije Ol-stara, ali je ovaj put Nikola Jokić malo spustio gard. Ovo je druga utakmica za Denver u manje od 24 sata, pobeda nije došla u pitanje, ali je ipak izostao novi učinak na koji je Jokić navikao navijače. Razlog su i ozbiljne batine, za koje je najviše bio zadužen Bam Adebajo.

Ostavio je Nikola Jović solidan učinak protiv MVP-ja u nekoliko momenata u odbrani, imao je najveći mogući motiv protiv najboljeg košarkaša današnjice, pa je čak i bio na poluvremenu efikasniji sa sedam poena, Jokić je ubacio šest uz 25 posto šuta iz igre, piše Sportal.

Jokić je meč završio sa 18 poena, 11 skokova i sedam asistencija, Jović je imao sedam poena, šet skokova i asistenciju. Ono što je bilo potrebno Denveru jeste da Porter konačno dođe u prvi plan i to se ovaj put desilo. Bio je prvi strijelac ekipe i meča sa 30 poena uz 11 skokova i tri asistencije, Koldvel-Poup se istakao sa 18 poena, Gordon je imao 16 poena i devet skokova, a Džamal Marej je imao manju minutažu (14) i to je iskoristio za šest poena.

 

 

U Majamiju, Adebajo je imao 22 poena, uz osam skokova i tri asistencije. Batler je ubacio 21 poen, Rozije 19, Martin je imao 13 poena, a Robinson 12. Tu je i kraj dvocifrenim igračima, sljedeći je bio Jović sa 7.

Jedna klupska kamera je pokazala kako izgleda ruka Jokića – nestvarno je sa kakvim se batinama suočava skoro svake noći u NBA ligi. To je sve pokazao i momenat u zagrljaju sa Jovićem.

Žalio se Jokić i sudijama, ali uzalud. Ipak, inat je proradio, pa je pokazao rivalu da može i da ga “unese u koš”. Denver ima 11-1 u posljednjih 12 utakmica uključujući i NBA finale, pokazao se šampionski tim iz Kolorada, uprkos svim trikovima kojima se igrači služe da zaustave MVP-ja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()