MVP mod: Džoker novim tripl-dablom otpisao i NBA lidera

Jokić je nastavio sa dijeljenjem lekcija "preko bare", te je 91. tripl-dablom u karijeri pogurao Denver ka pobjedi nad Bostonom

02.01.2023. 08:05
  • Podijeli:
Nikola Jokić_David Zalubowski AP Tanjug-63b27c9977929.webp Foto: David Zalubowski / AP / Tanjug

Srpski košarkaški as Nikola Jokić igra u dobro poznatom MVP modu.

Popularni Džoker je nastavio sa dijeljenjem lekcija "preko bare", te je 91. tripl-dablom u karijeri pogurao Denver ka pobjedi nad Bostonom. Nakon 48 minuta košarke u Koloradu, semafor je pokazivao 123:111.

Lider NBA lige je na Stjenovite planine stigao kao favorit, što je bilo iznenađenje ako se zna u kakvoj formi su Nagetsi.

Da su takve prognoze bile pogrešne, bilo je jasno od prvog podbacivanja. Seltiksi su vodili 5:2 i to je bilo to od njih.

Domaćin je insantno preuzeo kontrolu ige i rezultata, do prvog predaha otišao na "plus" devet, u drugom kvartalu imao je i 15 koraka prednosti, a isti trend gledali smo do posljednjeg zvuka sirene.

Četa Majka Melouna autoritativno je privela derbi kraju, sa jasnom porukom da je zasluženi lider Zapadne konferencije.

Na tronu je, uz dužno poštovanje njegovim saigrčima, najviše zahvaljujući Srbinu.

Nikola je dvostruki uzastopni MVP NBA lige, a kako trenutno igra, neće biti iznenađenje ako bude i trostruki.

Džoker se uistinu igra košarke, uživa na terenu, a ovog puta je "isporučio" 30 poena uz sjajan šut iz igre 10/13. Košgeterskom učinku je dodao po 12 asistencija i skokova, za deveti ovosezonski tripl-dabl. I sve to za samo 32 minuta na terenu.

Nikol je bio centralna figura meča te je po ko zna koji put oduševio "šefa":

"Nije imao nijednu grešku. Nula grešaka. To je čudesno. Pogotovo protiv ovako jakog tima poput Bostona. Nikolinu veličinu ne smijemo da uzimamo zdravo za gotovo. On je fenomenalan košarkaš. Igra ovu igru na pravi način. I sve ljude oko sebe čini boljim. Veliko je zadovoljstvo raditi s njim", nije skrivao oduševljenje Meloun.

Kod pobjednika, Brus Braun je imao 21 pogodak, Majkl Porter je "brojao" do 19, Aron Gordon do 18, Bonis Hiland do 17...

Na drugoj strani, Džejlen Braun se zaustavio na 30, a Džejson Tejtum na 25 poena.

Rezultati NBA lige: Denver - Boston 123:111, Memfis - Sakramento 118:108, Milvoki - Vašington 95:118.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()