Musa ponovo na visini zadatka u novom trijumfu Reala

Kraljevski klub bez poraza u Euroligi

14.11.2023. 22:53
  • Podijeli:
Džanan Musa_Profimedia-645caae60549e.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Valencije i Real Madrida odigrali su večeras sjajan i dramatičan španski derbi u 8. kolu Eurolige, a Kraljevski tim je slavio 76:73 i ostao neporažen u ovom takmičenju.

Musa i društvo su utakmicu prelomili u trećoj dionici  kada su "dodali gas" i preokrenuli rezultat u svoju korist, a bitne poene ubacivao je i reprezentativac BiH.

Sve vrijeme je u finišu Valencia jurila zaostatak za Madriđanima, gledali smo pravi košarkaški rat na terenu, koji nije mogao završiti bez drame u završnici.
Pogriješio je Hezonja na minut prije kraja i poklonio napad domaćinu pri vodstvu Reala od 72:70, a to koriste domaći i preko Jonesa poravnavaju. No, na sjajan način uzvraća Campazzo na drugoj strani i vraća Realu prednost.

Valencia nije iskoristila naredni napad i tu je bio kraj. Završilo je 76:73 za Real.

Najefikasniji je u redovima Real Madrida bio Gabriel Deck sa 17 poena, 14 koševa je dodao Campazzo, a Musa je meč okončao s 10 koševa, 3 skoka i 3 asistencije. Iz igre je bh. košarkaš šutirao 3/6, a s linije slobodnih bacanja 3/4. Kod Valencije se s 22 koša istakao Brandon Davies.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()