Mundobasket: Australija poslala Srbiju među osam najboljih

Realno je očekivati da Orlice budu treće ili četvrte, a onda da sačekaju žrijeb i oprobaju sreću, jer jedna kuglica će ih voditi na Ameriku

26.09.2022. 15:28
  • Podijeli:
Srbija Mali_FIBA-1664198214817.webp Foto: FIBA

Košarkašice Srbije plasirale su se među osam najboljih timova planete!

Orlice su same odradile svoj dio posla, prvo su dobile izuzetno važan meč protiv olimpijskog vicešampiona Japana, a zatim i protiv Malija.

Pa ipak, za ovjeru prolaska dalje prije završne runde bilo je potrebno da Australija savlada Kanadu, što se i dogodilo ovog popodneva (75:72), tako da učenice Marine Maljković već mogu razmišljati o nokaut fazi.

S obzirom na činjenicu da će parovi četvrtfinala biti određeni poludirigovanim žrijebom, sutrašnji okršaj sa Francuskom donekle gubi na značaju (9.30 časova).

Jer, kuglice će spojiti dvije najbolje ekipe grupe A sa sastavima koji zauzmu treće i četvrto mjesto u grupi B.

Ako Orlice izgube od Francuske, biće četvrte, a ako trijumfuju, po svoj prilici će završiti na "koti tri".

Postoje, doduše, i kombinacije za drugo, odnosno prvo mjesto, ali bi za takav rasplet Srbija morala da slavi sa dvocifrenom razlikom, a da Mali iznenadi Kanadu, odnosno Japan Austtraliju.

Kako je ovakav rasplet prilično nemoguć, realno je očekivati da Srpkinje budu treće ili četvrte, a onda da sačekaju žrijeb i oprobaju sreću, jer jedna kuglica će ih voditi na nedodiriljivu Ameriku.

Druga bi ih poslala na Kinu ili Belgiju, ozbiljne reprezentacije sa kojima se, ipak, može nadmetati.

Standings provided by SofaScore
Standings provided by SofaScore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()