Monstruozna partija Jokića: Odigrao je utakmicu kakvu u finalu još niko nije

Denver slavio u Miamiju te poveo 2:1

08.06.2023. 07:09
  • Podijeli:
nikola jokic reuters-648162168e47d.webp Foto: Reuters

Košarkaši Denver Nuggetsa su već vratili prednost domaćeg terena pobijedivši Miami na Floridi rezultatom 109:94, čime su poveli 2:1 u velikom NBA finalu.

Novu monstruoznu utakmicu, koja će sigurno otići u historiju odigrao je daleko najbolji košarkaš današnjice Nikola Jokić. Svakako da tu treba istaknuti učinak Jamala Murraya, obzirom da su obojica postali prvi saigrači s triple-doubleom na istoj utakmici finala.

Jokić je bio standardan i u svom stilu. Utakmicu je završio s 32 poena, 21 skokom i 10 asistencija i tako postao prvi čovjek s barem 30+20+10 u finalu, dok je Murray zabio još dva poena više postigavši 34 uz po 10 skokova i asistencija. Iako zajedno igraju sedam godina, ovo im je prva utakmica na kojoj su obojica postigla trostruko-dvoznamenkasti učinak.

Kod nemoćnog Miamija izdvojio se Jimmy Butler koji je postigao 28 poena, dok je Bam Adebayo dodao 22 koša uz 17 skokova.

Četvrta utakmica u Miamiju igra se u petak ujutro u 2:30 po našem vremenu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()