Mirotić za UNU: Svi bi željeli publiku kao što imaju Zvezda i Partizan

Svaki igrač u nekom trenutku sanja da ode u NBA ligu, ali ona nije za svakoga, smatra kapiten Barselone

28.03.2023. 17:35
  • Podijeli:
Nikola Mirotić-6422bbba19fa9.webp Foto: Profimedia

U sportu spomen imena Barselona uvijek budi neke veće emocije i asocira na veličinu, moć, vrhunski rezultat, atraktivnu igru, ali i na igrače koje bi svako poželio da ima u svom timu. 

Jedan od takvih velikana katalonskog kluba je i Nikola Mirotić. Sa kapitenskom trakom oko ruke, predstavljajući tu moćnu Barselonu, stigao je u Beograd, na evroligaški megdan sa Partizanom, možda i nesvjestan koliko ga javnost u Srbiji cijeni i voli. 

Na parketu je očekivano "nesimpatični" rival, ali u stvarnom životu je mnogo puta je dokazao koliki je čovek. I to publika u Beogradu kod njega odavno poštuje.   

U razgovoru za UNU Mirotić nije želio da govori o "eventualnom igranju za reprezentaciju Srbije i medijskim najavama koje su učestale u posljednje vrijeme", ali je rado iznio utiske o gostovanju u Beogradu, publici, atmosferi, Crvenoj zvezdi i Partizanu u Evroligi...

"Igrati u Beogradu je neopisiv doživljaj za svakog igrača. Nije lako pored svih emocija koje sportista doživi pred publikom kakva je ova ovdje, ali je velika motivacija i izazov. Svi bi željeli da imaju navijače kao što imaju Zvezda i Partizan, ali to je nemoguće jer drugi nemaju kulturu koju mi imamo", rekao je na početku razgovora za UNU Nikola Mirotić.

Barselona je u Beograd stigla na krilima pobjede protiv Panatinakosa, u Atini. Na tom "vrućem" terenu u OAKA areni najbolji igrač meča bio je upravo naš sagovornik. 

Prema Mirotićevim tvrdnjama osjećaj igranja za Barselonu, i kad ide i kad ne ide, je uvijek isti: 

"Divan. Predstavljati jedan od najvećih klubova na svijetu i biti kapiten ekipe je istovremeno i velika odgovornost i velika čast". 

Zvezda i Partizan su neophodni Evroligi

I dok su igrači Barselone navikli da igraju u plej-ofu Evrolige, Partizana u takmičenju dugo nije bilo, a njegov plasman u eliminacionu fazu, odnosno borbu za Fajnal for, je prava rijetkost i ogroman uspjeh. 

"Bez obzira na to kako bude ove sezone želim da istaknem da se nadam da će i Zvezda i Partizan dugo godina biti u Evroligi. Oni to zaslužuju i evropskoj košarci je njihovo prisustvo neophodno", smatra sada već iskusni košarkaš. 

Nikola Mirotić se kao mladi igrač kalio u Real Madridu i sanjao je da zaigra u njegovom seniorskom timu. Ispunio je svoj prvi košarkaški san, a kasnije je ostvarivao i ostale, koji su nailazili s godinama: 

"Svaki igrač u nekom trenutku sanja da ode u NBA ligu. I moj je jedan bio takav, iako sada mislim da ostvarenje tog sna nije za svakoga najbolja opcija". 
 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()