Maestralni Nurkić nadomak rekorda karijere u pobjedi Sunsa protiv Lakersa

Bosanska zvijer potpuno nadigrala Anthonyja Davisa

26.02.2024. 07:09
  • Podijeli:
nurkic sunsi reuters-65dc2aec99970.webp Foto: Reuters

Košarkaši Phoenix Sunsa noćas su na domaćem parketu savladali ekipu Los Angeles Lakersa rezultatom 123:113, a jednu od boljih partija sezone pružio je bosanskohercegovački centar Jusuf Nurkić, koji je bio nadomak rekorda karijere po broju skokova.

Na furiozan način su Sunsi ušli u utakmicu i u prvoj četvrtini su ubacili čak 45 poena, a na poluvremenu su imali prednost od 72:63.

Već tada je Nurkić imao 12 poena i 12 skokova za double-double učinak, a sa sjajnom igrom je nastavio i nakon toga.

Na startu drugog poluvremena Lakersi tope prednost domaćina i u jednom trenutku dolaze na samo dva poena zaostatka, ali Phoenix se budi i ubrzo je ponovo njegova prednost bila dvocifrena.

U uvodnim minutama posljednjeg perioda meča bilo je 104:92, ponovo su Lakersi uspjeli da zaprijete, ali s dvije trojke na tri minute prije kraja Phoenix stiže do 116:106. Drugoj trojci je prethodio sjajan ofanzivni skok Nurkića.

U finišu nije bilo previše drame i Sunsi su slavili 123:113.

Nurkić je utakmicu završio sa 18 poena, 22 skoka, 7 asistencija, a imao je i po jednu blokadu i ukradenu loptu. Od rekorda karijere po broju skokova dijelila ga je samo jedna uhvaćena lopta, a tako mu rekord ostaju 23 skoka protiv Sacramenta 2019. godine u dresu Portlanda.

Iz igre je večeras Nurkić šutirao sjajnih 7/12, a s linije slobodnih bacanja 4/5.

Najefikasniji je kod Sunsa bio Grayson Allen sa 24 poena, a 22 ih je postigao Kevin Durant. Kod Lakersa je 28 poena postigao LeBron James, koji je imao i 12 asistencija i 7 skokova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()