Maestralni Jokić nije mogao sam, Miami napravio break u NBA finalu

Serija se sada seli u Miami, gdje će se igrati sljedeće dvije utakmice - treća u noći sa srijede na četvrtak, a četvrta dva dana kasnije

05.06.2023. 07:05
  • Podijeli:
miami heat denver jokic reuters-647d6bb50f7bf.webp Foto: Reuters/USA Today Sports

Košarkaši Miamija pobijedili su noćas u drugoj utakmici velikog NBA finala ekipu Denvera rezultatom 111:108 te im tako nanijeli prvi domaći poraz u play-offu i izjednačili na seriji.

Ništa nije izgledalo na mogući trijumf Heata, posebno ako se uzme u obzir da su Nuggetsi imali čak 15 poena prednosti u prvom periodu igre, da bi do kraja vidjeli još dva nevjerovatna preokreta za konačni trijumf Miamija.

Jokić je ovaj put ostao bez triple-doublea, imao je samo četiri asistencije, uz čak 41 poen iz 11 skokova.

Murray je prije dvije trice u završnici bio na samo 12 poena i završio na 18, a jedini preostale dvoznamenkasti strijelac Nuggetsa bio je Aaron Gordon (12). Gabe Vincent, koji se raspucao u četvrtoj četvrtini, bio je najbolji strijelac Heata s 23 poena, a Jimmy Butler i Bam Adebayo zabili su po 21.

Miami je krenuo odlučno da iz prve dvije utakmice u Denver ipak ukrade jednu pobjedu te već u prvoj četvrtini poveo 11 razlike. Max Strus, koji je prije tri dana promašio svih 10 šuteva i ostao bez poena, zabio je četiri trice za rano vodstvo Heata.

Denver se vratio kad se najmanje očekivalo, dok se Jokić odmarao, a tri igrača s klupe defenzivnim intenzitetom potaknula seriju 25:6 kojom je su Nuggetsi ne samo preokrenuli, nego i poveli 15 razlike.

Heat je do poluvremena smanjio zaostatak na šest poena, a u trećoj četvrtini izjednačio, samo da bi se domaćini opet odvojili. No u prve dvije minute posljednje četvrtine Miami je napravio 15:2 i tačno deset minuta prije kraja poveo 86:85 tricom Gabea Vincenta, koji je u nastavku s Duncanom Robinsonom šuterski nastavio tamo gdje je na početku stao Strus.

Fenomenalnom efikasnošću Miami je došao do 107:95 manje od četiri minute prije kraja, Denver se vratio s dvije trice Murraya i jednom Gordona, ali kanadski bek nije uspio pogoditi i onu koja bi Nuggetsima donijela produžetak.

Serija se sada seli u Miami, gdje će se igrati sljedeće dvije utakmice - treća u noći sa srijede na četvrtak, a četvrta dva dana kasnije. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()