Lebronovom sinu više novca nego Jokiću za prvi ugovor

Naravno, u međuvremenu je i salary cap povećan

05.07.2024. 18:40
  • Podijeli:
Bronny James_foto_Wikimedia-6687fde6bb8ab.webp Foto: Wikimedia

Bronny James, novajlija Los Andeles Lakersa i sin legendarnog Lebrona Jamesa, prema uslovima četvorogodišnjeg ugovora zarađivaće više nego što je svojevremeno inkasirao sadašnji lider Denver Nuggetsa Nikola Jokić.

Reprezentativac Srbije je 2015. bio 41. pik na draftu i sa klubom iz Kolorada potpisao je četvorogodišnji ugovor za 5,5 miliona dolara, a kako je ranije prenio poznati novinar Shams Charania, Bronny će za isti period zaraditi 7,9 miliona dolara.

Naravno, u međuvremenu je i salary cap povećan.

James junior je u Lakerse stigao kao 55. pik na ovogodišnjem draftu tako da će prvi put u historiji lige otac i sin igrati u istom timu.

Jokić je trostruki MVP lige, a 2023. je proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije u kojoj je Denver stigao do historijske titule.

Centar iz Sombora imao je četiri godine ugovor sa Nuggetsima (poslednja sezona opcija igrača), a u 2024/25. zaradiće 51,415,938 dolara bez poreza.

Košarkaš rođen u Somboru je dosad u najjačoj ligi svijeta inkasirao 198,343,831 dolar.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()