Lakersi pregaženi, Denver pokazao snagu bez Jokića i Murrayja

Tim iz Los Angelesa doživio jedna od najtežih poraza u historiji

28.11.2023. 07:18
  • Podijeli:
lebron-james-la-lakers-reuters.jpg

Košarkaši Philadelphije nanijeli su jedan od najtežih poraza Los Angeles Lakersima slavivši sa 44 poena razlike, bilo je 138:94.

Najveći gostujući poraz Jezeraša je i dalje onaj iz januara 2017. godine kada je Dallas bio bolji sa ukupno 49 poena razlike, 122:73, a to je ujedno i najteži poraz Jezeraša u historiji NBA lige.

Sixerse je do trijumfa vodio Maxey sa 31 poenom, osam asistencija i tri skoka dok je Embiid dodao 30 uz po 11 skokova i asistencija. Morris je susret završio sa 16 poena, a Beverley je dodao 12 uz šest skokova i tri asistencije dok je još dvocifren bio Batum sa deset poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Kod Lakersa James je postigao 18 poena uz pet asistencija dok je Davis dodao 17 uz 11 skokova i dvije asistencije. Reaves i Russell su susret završili sa po 12 poena dok je još dvocifren bio Prince sa 11 poena i četiri skoka.

I drugi tim iz Los Angelesa je doživio poraz u sinoćnjim utakmicama. Clippersi su na svom parketu bili nemoćni protiv aktuelnih prvaka NBA lige Denver Nuggetsa koji je igrao bez Nikole Jokića, Aarona Gordona i Jamala Murrayja, no to ih nije spriječilo da slave rezultatom 113:104.

Jackson je bio najbolji u pobjedničkoj ekipi sa 35 poena, 13 asistencija i pet skokova dok je Jordan dodao 21 uz 13 skokova i pet asistencija. Caldwell-Pope je susret završio sa 12 poena, tri skoka i dvije asistencije dok je Holiday dodao također 12, ali uz šest skokova.

Na drugoj strani Leonard je postigao 31 poen uz osam skokova i tri asistencije dok je Ivica Zubac dodao 23 poena uz 14 skokova. Westbrook je susret završio sa 14 poena, 11 skokova i tri asistencije dok je Harden dodao 11 poena uz četiri asistencije i dva skoka. Još je dvocifren bio Powell sa deset poena i dva skoka.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()