Lakersi pobijedili u Memphisu, Clippersi iznenadili

Uspješna noć za timove iz Los Angelesa

17.04.2023. 07:32
  • Podijeli:
lakersi - reuters usa today sport-643cd9b52b2bf.webp Foto: Reuters/USA Today Sport

LA Lakersi otvorili su doigravanje gostujućom 128:112 pobjedom kod Memphis Grizzliesa i tako poveli 1:0 u seriji. Susret je završio dramatično tek u posljednjim minutama utakmice, gdje su se bolje snašli gosti iz Kalifornije.

U njima je briljirao 24-godišnji Austin Reaves, kojemu su LeBron James i Anthony Davis prepustili loptu, a on je to iskoristio na najbolji mogući način. Utakmicu je završio s 23 poena uz šut 8/13, a imao je i četiri asistencije. Neočekivano je iskočio i Japanac Rui Hachimura, koji je s 29 poena (šut 11/14, trica 5/6) bio najefikasniji igrač Lakersa.

Svakako treba spomenuti i učinak zvijezda LeBrona Jamesa (21 koš, 11 skokova, pet asistencija, tri blokade, dvije ukradene lopte) te Anthonyja Davisa (22 poena, 12 skokova, sedam blokada, po tri asistencije i ukradene lopte).

S druge strane Clippersi su iznenadili Phoenix Sunse i tako im nanijeli prvi poraz u utakmici u kojoj je za njih nastupao Kevin Durant, i poveli 1:0 u seriji prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije NBA lige. Susret u Phoenixu otišao je na stranu sastava iz Los Angelesa, a bilo je 115:110.

Deandre Ayton je ubacio 18, uz osam skokova, a Chris Paul bio zaustavljen na tek sedam poena, no koristan u skoku (11) i raspoložen u kreaciji igre (10 asistencija). Sve to bilo je Phoenixu premalo jer je Kawhi Leonard ubacio 38, preuzevši na sebe teret napadačke igre Clippersa, kojima su nedostajali neki važni igrači, među njima i Paul George.

Vrijedi istaknuti i treći trijumf večeri, gdje je Miami bio veoma uvjerljiv na gostovanju kod Milwaukeea sa 130:117.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()