Knicksi oštećeni u dramatičnoj završnici. NBA dužnosnik: To nije trebalo suditi

Šta reći na ovu odluku

13.02.2024. 09:52
  • Podijeli:
knicks reuters-65cb290774dc9.webp Foto: Reuters

Bojan Bogdanović odigrao je svoju drugu utakmicu za New York Knickse nakon razmjene iz Detroit Pistonsa. Njegov tim je izgubio u Houstonu protiv Rocketsa rezultatom 105:103 nakon izuzetno kontroverzne sudijske odluke u posljednjim sekundama utakmice. Knicksi za ovu utakmicu nisu mogli računati na čak četiri povrijeđena igrača: OG Anunobyja, Juliusa Randlea, Mitchella Robinsona i Isaiaha Hartensteina.

U samoj završnici utakmice, pri rezultatu 103:103, Rocketsi su imali posljednji napad koji su Knicksi dobro branili ispod koša i zatvorili prodor te je lopta na kraju završila kod Aarona Holidaya nakon lošeg dodavanja.

On je potom s deset metara pola sekunde prije kraja šutirao praktično s jednom rukom, a u blok mu je skočio Brunson. Sudija Jacyn Goble dosudio je prekršaj i time dao tri slobodna bacanja domaćinima.

Holiday je zabio dva od tri slobodna bacanja i donio pobjedu svojoj ekipi. Više od sat vremena kasnije, NBA dužnosnik Ed Malloy, koji je bio šef ekipe na utakmici, priznao je novinarima da su sudije pogriješili: "Dodir koji se dogodio nakon izbacivanja lopte je slučajan i marginalan u odnosu na pokušaj udarca. To nije trebalo suditi."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()