Knicksi i Golden State ostali u igri za finala konferencije

Šesta utakmica u seriji na rasporedu u petak

11.05.2023. 07:23
  • Podijeli:
Stephen Curry foto Reuters-644f678b762ea.webp Foto: Reuters

Košarkaši New York Knicksa i Golden State Warriorsa smanjili su zaostatke te su i dalje u igri za konferencijska finala.

Prvo je New York u domaćoj dvorani pobijedio Miami 112:103 i smanjio zaostatak u seriji na 3:2, da bi potom aktuelni prvaci također na domaćem parketu u San Franciscu savladali LA Lakerse 121:106 i također smanjili zaostatak u seriji na 3:2.

Branson bio je prvo ime Nicksa u utakmici protiv Miamija s 38 poena, 9 skokova i 7 asistencija, a na parketu je proveo svih 48 minuta. RJ Beret dodao je 26 poena.

Jimmy Butler zabio je 19 poena, uz 9 asistencija i 7 skokova, a prvi put u ovom doigravanju zabio je manje od 25 poena.

Aktualni NBA prvaci "Ratnici" uspjeli su vratiti seriju u Los Angeles slavljem u kojem su šestorica njihovih igrača imali dvoznamenkasti učinak po broju poena. Dobili su Warriorsi tri od četiri četvrtine u petoj utakmici, a predvodio ih je Curry s 27 poena i 8 asistencija.

Wiggins je ubacio 25 poena, a Green 20 uz 10 skokova. Kod "Jezeraša" najbolji je bio LeBron James s 25 poena, te Anthony Davis sa 23 ubačaja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()