KK Borac: Pobjeda kao uvertira pred ABA dva balon

Košarkaši Borca novu sezonu otvorili su pobjedom protiv Mladosti iz Mrkonjić grada u BH šampionatu

05.10.2023. 16:42
  • Podijeli:
borac_una-651ecb3d639d9.webp Foto: Una

Košarkaši Borca novu sezonu otvorili su pobjedom protiv Mladosti iz Mrkonjić grada u BH šampionatu. Dobra je to uvertira pred ono što slijedi, a to je prvi balon ABA dva lige. Protivnici Banjalučanima u prva tri kola biće Šibenka, Podgorica i domaćin Spartak.

„Juče je startovalo BH prvenstvo, koje smo otvorili veoma bitnom pobjedom. Nama igračima to mnogo znači sa psihološke strane, jer uvijek je bolje u takmičenje  krenuti sa pobjedom. Sada nam slijedi još jedno bitno takmičenje, ABA dva liga. Top takmičenje je samo po sebi nezgodno, jer u kartkom periodu igramo veći broj utakmica i sve nedostake moramo da rješavamo u hodu. Što s eekipe tiče, jeste podmađena ali svi jedva čekamo da takmičenje počne“, izjavio je kapiten Borca Srđan Gavrić.

Prošle sezone crveno-plavi ostvarili su rezultate vrijedne pažnje. Nakon osovjenog kupa Republike Srpske, bili su vicešampioni BiH, dok su u Regionalnom takmičenju zaustavljeni u četvtfinalu. Ove, sa podmlađenim timom, priželjkuju da ponove iste rezulatate, ali su svjesni da to neće biti lako.

„Puno je mlađa ekipa nego prošle godine, puno je igrača koji se po prvi put susreću sa senioskom košarkom, ili nekom ozbiljnijom ulogom. Mislim da će igrači koji su prošle godine bili prvi put dio seniorskog tima, ove sezone uzeti ozbiljniiju ulogu u timu. To naravno nosi opasnost u vidu osicilijacija u igri, ali mi svjesno ulazimo u taj rizik jer smatramo da će ti momci da rastu kroz malo teža vremena koja slijede“, smatra trener Zoran Kašćelan.

Uz podršku institucija do novih trofeja

Prethodna sezona je bila možda i najuspješnija u posljednjih 20 godina, izjavio je predsejdnik Borca Milan Đajić, koji se zahvalio Intitucijama Republike Srpske na podršci.  

„Pošto smo mi jedini predstavnik u ABA dva ligi iz Republike Srpske, moram da kažem da smo dobili podršku Institucija. Želim da se zahvalim Ministartsvu sporta, koje nam je i ove godine izašlo u susret i omogućilo da se takmičimo, kao i Kabinetu predsjednika. Nadam se da ćemo to opravdati dobrim rezultatima“, zaključio je  Đajić.  

Prvi balon ABA dva lige igra se od devetog do 13. oktobra u Subotici. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()