Jokić "školovao" Wembanyamu i ponovo se igrao košarke

Novi trijumf Denvera

16.03.2024. 07:48
  • Podijeli:
jokic wembanyama reuters-65f54007e37d0.webp Foto: Reuters

Victor Wembanyama blokirao je prvi šut Nikole Jokića na utakmici San Antonio Spursa i Denver Nuggetsa igranoj u Austinu, koja je za mnoge bila sudar najboljeg centra današnjice i rookieja kojem predviđaju blistavu karijeru. Sve što je potom uslijedilo bila je dominacija centra iz Srbije u pobjedi Denvera koji je slavio 11. put u 12. utakmici nakon All-Stara. Završilo je 117:106.

Jokić je vrlo brzo shvatio kako napadati obruč Spursa preko 224 centimetra visokog Francuza pa je lopte prema košu bacao u visokom luku ili prije no što je prvi izbor prošlog NBA drafta uopće i stizao dizati ruke u pokušajima blokiranja njegovog šuta.

Dominantni NBA centar protiv budućnosti najjače košarkaške lige svijeta odigrao je 30 minuta, a na parket nije ni izlazio u posljednjoj četvrtini. Susret je završio s 31 košem, sedam skokova, pet asistencija i dvije blokade. Iz igre je gađao 13/19. Jamal Murray dodao je 15 poena, 10 skokova i osam asistencija u slavlju Nuggetsa.

Jeremy Sochan je s 19 koševa bio najbolji strijelac Spursa, za koje je Wembanyama ubacio 17, uz devet skokova i tri blokade. Pogodio je tek četiri od 12 pokušaja iz igre.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()