Jokić pred finalni NBA boj: Ko je rekao da smo favoriti?

"U finalima nema favorita. Ovo će biti najteže utakmice u našim životima. Svjesni smo toga i spremni smo za to. Nema favorita"

01.06.2023. 12:10
  • Podijeli:
profimedia-0780573831-64786ae939b30.webp Foto: Profimedia

Prva zvijezda Denvera Nikola Jokić pokušao je da umiri košarkašku euforiju u Koloradu pred finalni NBA boj sa Majamijem.

Nagetsi su u regularnom dijelu sezone bili najbolji tim Zapada, lako su eliminisali Minesotu, potom i Feniks, da bi u konferencijskom finalu "pomeli" LA Lejkersa.

Grumenja nikada u istoriji franšize nisu stigla do velikog finala.

Jedan podvig je napravljen, ali Džoker i društvo ne žele na tome da se zadrže.

U završnoj predstavi imaće prednost domaćeg terena protiv Hita koji je kud i kamo umorniji, s obzirom na to da je sa Bostonom igrao sedam utakmica.

Pred prvi meč, koji je na programu večeras od 2.30 časova, četa Majka Melouna na kladionicama kotira kao izraziti favorit. Kvota na "keca" je 1,26, a na "dvicu" čak 4,00.

"Ko je rekao da smo favoriti? A ranije je važilo da smo autsajderi? To nije tačno. U finalima nema favorita. Ovo će biti najteže utakmice u našim životima. Svjesni smo toga i spremni smo za to. Nema favorita", jasan je srpski as.

Jokić igra u životnoj formi, njegove brojke su impozantne, čak i bolje u odnosu na prethodne dvije sezone, kada je krunisan MVP nagradom.

Ove seone ona je otišla u ruke Žoela Embida, što je po mnogima skandalozan izbor.

Bilo kako bilo, od trenutka kada je Kamerunac proglašen najkorisnijim igračem regularnog toka, Srbin kao da je dodao gas.

U plej-ofu pruža konstantne partije, niže tripl-dablove, ruši rekorde... i biće najjaču adut Nagetsa na putu ka istoriji.

Nikola će velike bitke pod košem voditi se Bamom Adebajom. No, on gleda šitru sliku.

"Nije ovo duel između Bama i mene. Igraju Denver i Majami. Nas dvojica imamo sličan stil, volimo da igramo timsku košarku, uključujemo saigrače. Neće to biti ja protiv njega, niti bilo koja druga dva igrača jedan protiv drugog, već Majami protiv Denvera i mislim da će biti interesantno, dodao je Jokić.

S obzirom na to da su Nagetsi "pomeli" Lejkerse, a Hit i Seltiksi igrali sedam utakmica, Džoker i društvo su imali puno vremena za odmor.

"Vidjećemo. Čekali smo, ali smo imali dobar, profesionalan pristup tokom tih osam-devet dana. Bila je duga pauza, ali odradili smo dobar posao, održali formu, spremali se, ali i uspjeli da se odmorimo", opisao je Jokić.

S obzirom na ovakav rasplet, Srbija će uskoro dobiti novog NBA šampiona.

Jer, boje sastava sa Floride brani Nikola Jović.

"Igrao je u istom timu u kojem sam igrao ja u Srbiji i jedan od njegovih trenera je moj kum, koji radi tamo. Rekao mi je i godinu prije nego što je draftovan za njega da je veoma dobar igrač i osoba, da naporno radi i da ima talenat da postane NBA igrač. Dobar je momak, dobra osoba. Vidio sam da je sve krupniji. Vidjećemo da li će dobiti priliku da igra. Vjerujem da hoće, ima mnogo da ponudi", zaključio je, po mnogima, najbolji košarkaš planete u ovom trenutku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()