Jokić objasnio šta stoji iza njegove odluke koja je začudila mnoge

Napustio američki brend Nike

25.12.2023. 15:16
  • Podijeli:
nikola jokić, denver nagets - hjuston rokets, 9 dec 2023 - foto AP Photo David Zalubowski Tanjug (2)-657449a2dac0f.webp Foto: AP Photo/David Zalubowski/Tanjug

Nikola Jokić nedavno je potpisao višegodišnji ugovor s kineskim proizvođačem tenisica 361, a otkriva da je veliki utjecaj na to imao njegov saigrač iz Denver Nuggetsa Aaron Gordon.

Jokić, koji je do sada u karijeri nosio Nike tenisice, iznenadio je javnost objavom kako napušta veliki američki brend te potpisuje ugovor s kineskim proizvođačem.

Potvrdio je kako je bitnu ulogu u odabiru imao njegov suigrač Aaron Gordon koji od ranije sarađuje s istim proizvođačem.

“Gordon je imao veliki utjecaj, ali oni (brend 361) su također bili vrlo izravni i iskreni sa mnom. Razgovarao sam s Aaronom o svemu, rekao mi je da su dobri, brzi i slušaju igrača. Zaista sam zadovoljan dosadašnjim odnosom,” rekao je Jokić i dodao:

“Ne znam ni koliko dugo traje ugovor, ali stvarno se trude napraviti što udobniju cipelu. Pitaju me nakon svakog treninga i nakon svake utakmice.”

361 je dvadeset godina star kineski sportski brend, koji ima šest hiljada trgovina u Kini i više od tri hiljade širom svijeta.

Jokić je debitirao u modelu ‘361 Big Future High’ u pobjedi protiv Toronta 113:104.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()