Iznenađenje sezone u NBA: Boston kod kuće izgubio od Lejkersa

Ostin Rivs je iskočio u prvi plan, junak pobjede gostiju je ubacio 32 poena, sedam trojki, ovo je bez sumnje za tim sa Pacifika pobjeda sezone

02.02.2024. 07:54
  • Podijeli:
lakersi - reuters usa today sport-643cd9b52b2bf.webp Foto: Reuters/USA Today Sport

Rijetko kada u istoriji najveće utakmice u NBA, Lejkersima su davane tako male šanse u Bostonu. Bili su bez Lebrona i Entoni Dejvisa i iznenadili vječitog rivala. Klasik je završen baš neočekivano, najbolji domaćin i vodeći tim lige je izgubio od desetkovanog rivala rezultatom 105:114.

Ostin Rivs je iskočio u prvi plan, junak pobjede gostiju je ubacio 32 poena, sedam trojki, ovo je bez sumnje za tim sa Pacifika pobjeda sezone. Lejkersi su ubacili čak 19 trojki, i to od 36 pokušaja, D'Anđelo Rasel je uz 16 koševa, imao 14 asistencija i osam skokova, Džekson Hejs koji je ljetos iz Pelikansa stigao u Holivud je dominirao pod košem, 16 poena, 10 skokova. Seltiksi su napravili 15 grešaka, Tejtum je ubacio 23 poena, jedini tim uz Lejkerse koji je slavio ove sezone u TD Gardenu bili su Jokićevi Nagetsi.

Lejkerse nastavljaju istočnu turneju sutra u Medison Skver Gardenu protiv Niksa.

Džejlen Braun je proslavio odlazak na Ol-Star sa 40 poena za Nikse protiv Indijane, njegov tim je jurio i stigao 15 poena zaostatka. Dobar ponovo Donte Di Vićenci sa 20 koševa, odlučili su skokovi u napadu i 25 koševa koje je Njujork postigao iz "druge šanse". Januar je ekipa Tima Tibodoa završila sa skorom 14-2, u sjajnoj su formi, noćas nije bilo Rendla i Anunobija, Pejsersi bez Maturina, Siakam najefikasniji sa 18 poena, Halibarton je ubacio 15.

Donovan Mičel je ubacio 25 poena, dodao sedam asistencija u pobjedi Kavsa u Tenesiju. Darijus Garland u drugom meču nakon povrede, devet koševa, ugradio je u trijumf i sedam asistencija, a pobjeda tima iz Ohaja je skupo plaćena, sjajni centar Džaret Alen se povredio. Gosti su stegli odbranu u nastavku, spustili Grizlije na samo 43 poena u drugom poluvremenu.

Partija karijere za Tajrisa Maksija, 51 poen, nadoknadio je odsustvo Embida, Siksersi su slavili u Juti. Haris je ubacio 28, pomenuti Maksi je pogodio par slobodnih bacanja u finišu i prelomio. Džez je jurio prednost gostiju tokom čitavog meča, ali su Markanen i Sekston pogodili trojke u finišu za preokret. Ali, Maksi i Pat Beverli su uzvratili, na kraju je pobjeda otišla iz slane države. Juta je skupo platila greške i činjenicu da je iz kontre, u tranziciji primila 27 poena. Odmaraće do nedjelje, kada u Solt Lejk Siti stižu Janis i Baksi.

Rezultati:

Njujork - Indijanna 109:105

Boston - LA Lejkersi 105:114

Memfis - Klivlend 101:108

Juta - Filadelfija 124:127

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()