Irving pobjedom debitovao za Dallas

Bh. centar Jusuf Nurkić i ovaj meč propustio je zbog povrede

09.02.2023. 10:50
  • Podijeli:
Kajri Irving-63e4a13cb1693.webp Foto: AP Photo/Mark J. Terrill/Tanjug

Kyrie Irving pobedom je debitovao u dresu Dallasa Mavericksa. Sjajni bek je sa 24 poena bio najefikasiji u redovima tima iz Teksasa, koji je slavio u Los Angelesu protiv Clippersa 110:104.

Dallas je sjajno napadački otvorio meč i već posle prve dionice stekao 16 poena prednosti u odnosu na rivala – 41:25. Međutim, u nastavku meča Clippersi su postepeno smanjivali razliku da b se u posljednjih 12 minuta ušlo sa samo plus tri za Mavse.

Ipak nisu mogli Clippersi do potpunog preokreta. Irving je u posljednjoj dionici ubacio osam poena i bez mnogo drame odveo Mavse do trijumfa. Pored 24 poena imao je i četiri skoka i pet asistencija. Tim Hardaway sa 19 i Bullock sa 18 poena bili su mu u odstustvu prve zvijezde Luke Dončića najbolja podrška. U redovima Clippersa istakli su Powel sa 24, Man sa 21 i Paul George sa 20 poena.

U derbiju Istočne konferencije Boston je kao domaćin savladao Philadelphiju 106:99, ali je Celticse trijufm skupo koštao. Prilikom sudara dvije glavne zvijezde tima, Jaylena Browna i Tatuma, Brown je izvukao deblji kraj i nije se vraćao do kraja meča na teren.

White sa 19, Griffin i Williams sa 15 poena bili su najefikasniji kod Celticsa, dok je Tatum imao samo 12, a Brown za 17 minuta četiri poena. Philadelphiji nije pomogao ni 31 poen Embiida i 26 poena i 11 uspješnih dodavanja Hardena.

Sjajno veče imao je Deni Avdija. Reprezentativac Izraela upisao je 20 poena i 13 skokova u trijumfu Washingtona nad Charlotteom. Bio je najbolja podrška sjajnom Porzingisu koji je blistao sa 36 poena i devet uhvaćenih lopti.

Na krilima tripl dabla Damiana Lillarda (33 poena, 10 skokova, 11 asistencija) Portland je pobijedio šampione Golden State 125:122. Kod gostiju je blistao Paul sa 38 poena, dok je Thompson brojao do 31.

Bh. centar Jusuf Nurkić i ovaj meč propustio je zbog povrede.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()