Igokea slavi 50 godina: Evropski velikani stižu u Banjaluku i Laktaše

Turnir će se igrati od 6. do 10. septembra

25.08.2023. 12:23
  • Podijeli:
igor dodik igokea una-64e88107a0743.webp Foto: UNA

Banjaluka i Laktaši će od 6. do 10. septembra biti domaćini jednom od najvećih evropskih klubova na turniru koji organizuje Košarkaški klub "Igokea" povodom 50 godina od njegovog osnivanja, najavio je generalni menadžer Kluba Igor Dodik.

"Nastupiće `CSKA` iz Moskve, `Partizan` iz Beograda, `Hapoel` iz Jerusalima i dva predstavnika iz Turske `Turk telekom` i `Galatasaraj`. Ideja je da se igra u dvije grupe", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naveo da je predviđeno da se utakmica između "Igokee" i "CSKA", koja će otvoriti turnir, igra na otvorenom u kompleksu izgrađenom za potrebe teniskog turnira u Banjaluci i da je već naručena podloga za te svrhe.

"Naručili smo parket za ove namjene, koji može da se složi u roku od dva časa i da se za isto toliko vremena demontira. U slučaju vremenskih neprilika i kiše, otvaranje će biti upriličeno u sportskoj dvorani u Laktašima. U danu će se igrati dvije utakmice, jedna u 17.00, druga u 20.00 časova", pojasnio je Dodik.

Kada je riječ o učešću "CSKA" na ovom turniru, Dodik je naveo da je razgovarao i sa predsjednikom košarkaške Evrolige Dejanom Bodirogom, kao i predstavnicima drugih organizacija, te da nisu imali primjedbe na učešće kluba iz Rusije.

On je istakao da će se u zavisnosti od vremenskih prilika, utakmice igrati u Banjaluci na otvorenom i u Laktašima u dvorani, te da će biti organizovani brojni prateći sportski i zabavni sadržaji uz učešće najvećih evropskih košarkaških zvijezda.

"Šaljemo danas dopis svim načelnicima i gradonačelnicima širom Republike Srpske da organizuju prevoz djece iz osnovnih škola. Biće im sve obezbijeđeno kako bi mogli da se fotografišu sa košarkaškim zvijezdama, da pogledaju utakmicu veterana koja će se odigrati u subotu, 9. septembra", pojasnio je Dodik.

Učešće na utakmici veterana potvrdila su brojna evropska košarkaška imena, a moguće je i da nastupi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Prema riječima Igora Dodika, za turnir vlada veliko interesovanje, kako ljubitelja košarke tako i sportskih novinara iz nekoliko desetina zemalja.

"Cijena dnevne karte je 20 KM, a paket za cijeli turnir biće 100 KM. Karte će biti u prodaji od 1. septembra u sportskoj dvorani Laktaši, u teniskom kompleksu u Banjaluci i restoranu `Agape`", rekao je Dodik.

Ovaj košarkaški klub osnovan je 1973. godine pod nazivom "Potkozarje", a Dodik pojašnjava da ga je osnovala grupa entuzijasta koji su tada klub vodili u lokalnoj ligi.

"Igokea", koja ovaj naziv ima od 1997. godine, danas je prepoznatljiv košarkaški klub koji nastupa u najjačkoj regionalnoj ABA ligi, a više puta osvajao je prvenstvo i Kup BiH. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()