Green dao suludo objašnjenje zašto je nokautirao Nurkića: Usporeni snimak nije realan

Na kraju ipak uputio izvinjenje

13.12.2023. 12:15
  • Podijeli:
nurkic green reuters-65798f98587dc.webp Foto: Reuters/USA Today Sports

Košarkašu Golden Statea Draymondu Greenu prijeti žestoka kazna nakon što je sinoć nokautirao Jusufa Nurkića usred utakmice protiv Phoenixa.

Početkom treće četvrtine Golden State je imao napad i lopta je trebala biti izvedena iz auta.

Draymond Green se pokušavao izboriti za poziciju s Nurkićem kako bi primio loptu, a potom je iz čista mira iz sve snage krošeom udario Nurkića u glavu i nokautirao ga.

Sudije su ga odmah isključile s utakmice, a Green se pojavio na konferenciji za novinare i pričao o incidentu.

"Čupao me za kuk i ja sam zamahnuo rukom pokušavajući 'prodati' sudijama faul i ostvario sam kontakt s njim. Ja ne padam po terenu kako bi mi sudije svirale faul, ja podižem ruke. Kao što znate, ja nisam od onih koji se izvinjavaju kada nešto namjerno urade, a ja se ovim putem izvinjavam Nurkiću jer ga nisam imao namjeru udariti", rekao je Green.

Green se nije tu zaustavio u svom suludom objašnjenju, već je u svoju odbranu rekao i kako na usporenom snimku cijela situacija izgleda mnogo gore nego što je ustvari bila.

"Usporeni snimak nikada ne izgleda realno. Ali ja znam šta mi je bila namjera, a to nije da udarim Nurkića. Također, ne mislim da sam toliko precizan udarač da mogu zamahnuti rukom za 360 stepeni i udariti nekoga. Radi se o čistoj nesreći", rekao je Green.

Nurkić je nakon utakmice poručio kako Green treba potražiti stručnu pomoć, a najprgaviji igrač NBA lige se složio s tim.

"Poštujem njegovo mišljenje, mislim da svima nama treba stručna pomoć. Niko od nas nije savršen. Ali i njemu ću u lice reći ovo što sam vama rekao. Izvinjavam mu se, nisam ga namjeravao udariti, ali on ima pravo da se osjeća kako želi. Ne želim sada ovdje sjediti i pričati o njegovim osjećajima. To je do njega", rekao je Green, a potom još jednom dao svoj zaključak.

"Samo sam želio 'prodati' faul, a on je, kao što možete vidjeti, krenuo prema meni. Ja sam krenuo unazad, a on je krenuo unaprijed i udario sam ga slučajno. Izvinjavam mu se", rekao je green, no teško da će mu izvinjenje pomoći da ne dobije žestoku kaznu NBA lige.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()