Drama u NBA ligi: Chicago se čudesno vratio i pobijedio, slijedi finalni obračun za play-off

Chicago je na nevjerovatan način došao do pobjede, s obzirom na to da je tokom čitavog meča imao zaostatak

13.04.2023. 09:07
  • Podijeli:
Atlanta Toronto-63c3af2ed156d.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Chicago Bullsa pobijedili su Toronto Raptorse rezultatom 109:105 u utakmici play-in turnira NBA lige te će protiv Miamija igrati za osmo mjesto u play-offu najjače košarkaške lige svijeta.

Chicago je na nevjerovatan način došao do pobjede, s obzirom na to da je tokom čitavog meča imao zaostatak, a on je u trećoj četvrtini iznosio čak 19 razlike u jednom trenutku (66:47). U posljednju dionicu ušlo se s vodstvom Toronta od 81:72, a onda je krenula sjajna serija košarkaša Bullsa.

Na kraju, uspjeli su doći do velikog preokreta i pobjede, a nosio ih je LeVine, koji je ubacio 39 poena, dok su kod Toronta najefikasniji bili Siakam sa 32 poena te VanVleet, koji je ubacio 26 poena.

U drugom meču koji je odigran sinoć, Oklahoma je pobijedila New Orleans Pelicanse sa 123:118, a do pobjede ih je nosio Shai Gilgeous-Alexander, koji je ubacio 32 poena.

Efikasan je bio i Giddey, koji je ubacio 31 poen, dok je u poraženoj ekipi najviše poena ubacio Ingram (30).

Play-in turnir, završne utakmice za plasman u play-off (petak na subotu):

Chicago Bulls - Miami Heat

Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()