Da li je moguće: Hezonja blizu potpisa za Partizan

Mediji u Srbiji pišu

11.06.2024. 15:52
  • Podijeli:
Mario Hezonja-646cb79c6e0b0.webp Foto: Sara Radovanović/Tanjug

Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja (29) u idućoj sezoni mogao bi nositi dres Partizana, pišu srbijanski mediji.

Hezonja je već dugo na meti beogradskog kluba.

On je u više navrata nakon utakmica u Beogradu imao lijepe riječi za Partizan kao klub i njihove navijače, a navodno su već obavljeni i prvi razgovori Hezonje i viceprvaka Srbije, prenosi 24sata.hr.

Kako stvari danas stoje, Hezonja bi se nakon okončanja finalne serije španske lige, u kojoj njegov Real vodi protiv Murcije 2:0 u seriji na tri pobjede, trebao pojaviti na okupljanju reprezentacije Hrvatske, koja početkom jula u grčkom Pireju igra kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Parizu.

Hezonja nikad nije krio svoju naklonost prema "Crno-bijelima".

Prije transfera u Real imao je želju zaigrati za Partizan.

Nedavno je izjavio kako nikad nije dao izjavu o svom ostanku u Realu nakon ove sezone.

"Svi mi kažu da moram ostati, ali nismo ništa dogovorili.

Trenutno razgovaramo i pokušavamo doći do dogovora, ali sada nije vrijeme za priču o tome", kazao je Hezonja kojem ugovor istječe ovog ljeta.

Dodatno je Mario potpalio vatru kada je na svom profilu na društvenoj mreži podijelio video kojim ga navijači Partizana pozivaju u svoje redove.

Osim Partizana, Hezonju, koji je u Realu saigrač našeg reprezentativca Džanana Muse, zovu i grčki Panathinaikos i Realov najveći španski rival Barcelona.

Priča o transferu u Partizan odvija se paralelno s pričom o odlasku lidera Partizana Kevina Puntera u izraelski Maccabi Tal Aviv.

Hrvatski krilni igrač sezonu u elitnoj Euroligi je zaključio s prosjekom od 13,5 poena i 4,6 skokova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()