Clippersi nisu pobijedili otkad je stigao Harden

Važe za favorite, ali rezultati očajni

13.11.2023. 17:09
  • Podijeli:
james harden reuters usa today sports-655243ba92048.webp Foto: Reuters/USA Today Sports

LA Clippersi trebali su dovođenjem Jamesa Hardena postati ono što se u američkim sportovima zove superekipa. Hardena su u ekipi dočekala dva All-Star igrača Kawhi Leonard i Paul George te zvijezda u padu Russell Westbrook. Peti član te zvjezdane postave je hrvatski centar Ivica Zubac.

S Hardenom su se Clippersi trebali prometnuti u kandidate za naslov prvaka, no zasad su daleko od toga. Harden je odigrao četiri utakmice, a u sve četiri Clippersi su izgubili. Najprije su ih pobijedili New York Knicksi pa Brooklyn Netsi, Dončićevi Dallas Mavericksi te sinoć i Memphis Grizzliesi.

Objektivno, prema rosteru, Clippersi su bolja ekipa od svih navedenih, no još uvijek trener Tyronn Lue nije pronašao sistem u kojem bi uklopio četiri zvijezde koje moraju imati loptu u rukama da bi bile efikasne u napadu.

Kad je stigao u Clipperse iz Philadelphije, Harden je na konferenciji na medije rekao da on ne mora igrati u sistemu jer on sam - sistem. Kritikuju ga zbog toga navijači na društvenim mrežama te stručnjaci. Otkad je stigao u Clipperse u prosjeku zabija 13.5 poena po utakmici za oko 30 minuta na parketu 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()