Borac dominirao! Ekipa Širokog propustila priliku

Prvo ime Borca bio je Radoš Šešlija sa 17 poena uz pet skokova. Amsal Delalić je imao 14 poena, četiri asistencije i tri skoka.

04.02.2024. 09:58
  • Podijeli:
kk borac - kk split, aba liga - 19 jan 2024 - foto Borac Mozzart Dusko Radisic-65aad79aeaf92.webp Foto: Borac Mozzart/Dusko Radisic

Košarkaši banjalučkog Borca turnir ABA lige 2 u Novom Sadu su zaključili sa dvije pobjede i jednim porazom.

Tri kola prije kraja regularnog dijela i turnira u Širokom Brijegu koji se igra narednog mjeseca crveno-plavi imaju omjer 5-5 i sigurno drže sedmo mjesto koje vodi u plej.of.

U 10. kolu Borac je savladao Cedevitu Junior sa 81:71. Prvo ime Borca bio je Radoš Šešlija sa 17 poena uz pet skokova. Amsal Delalić je imao 14 poena, četiri asistencije i tri skoka.

Ekipa Širokog je propustila priliku da osigura plasman u plej-of. Nakon drame su poražena od ekipe Podgorice 77:78, što im je bio drugi vezani poraz. Široki je imao napad za pobjedu, ali Martin Junaković nije bio precizan u pokušaju za tri poena i na kraju je bh. predstavnik ipak poražen. Kod Širokog Zak Nutal je postigao 30, a Junaković 21 poen.  Široki je sada treći sa skorom 7-3, pišu Nezavisne novine.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()