Bogdanović: Ne žalimo što Jokić i Micić ne igraju

"Imamo dobre igrače"

09.08.2023. 08:29
  • Podijeli:
Bogdan Bogdanović_košarkaški kamp_Foto Tanjug_Rade Prelić (1)-64905013c0f9d.webp Foto: Tanjug / Rade Prelić

Srpski košarkaški reprezentativac Bogdan Bogdanović izjavio je da je njegovom timu u ovom trenutku najvažnija hemija i dodao da ekipa ne razmišlja o Nikoli Jokiću i Vasiliju Miciću, koji će propustiti predstojeće Svjetsko prvenstvo, prenosi Basketnjuz.

"Trenutno je hemija u timu najvažnija i na tome radimo. Svi smo pokušavali da se naviknemo jedni na druge. Tek smo odigrali jednu pripremnu utakmicu, a Grci i mi se dobro poznajemo", rekao je Bogdanović.

On je prokomentarisao odsustvo Nikole Jokića i Vasilija Micića, koji neće igrati za Srbiju na Svjetskom prvenstvu.

"Trenutno ne razmišljamo o tome. Prije smo razmišljali o toj temi. Imamo dobre igrače, kao što je Nikola Milutinov. Ne žalimo zbog toga što momci ne igraju, niti mislimo da ćemo zbog toga biti eliminisani. Mi se takmičimo i razmišljamo pozitivno. Kada neko izostane, to je dobra prilika da se dokažu momci koji ne bi igrali mnogo da su tu Micić i Jokić", naveo je košarkaš Atlante i dodao se polako prilagođava igri srpske reprezentacije.

Bogdanović je nedavno produžio ugovor sa Atlantom do juna 2027. godine. Klub iz Atlante će srpskom košarkašu biti tim u kojem je proveo najduži period u karijeri.

"Partizan i oni. Rekli su mi da žele da me zadrže do kraja moje karijere. Dopada mi se atmosfera koju smo stvorili u Hoksima. Imamo uspone i padove, ali imam osjećaj da ćemo biti bolji", naveo je srpski košarkaš.

Kapiten Srbije je pohvalio igre Partizana u prošloj sezoni.

"Partizan je imao nevjerovatan uspjeh prošle sezone, ali znam da Željko Obradhović nije u potpunosti zadovoljan. On želi veće izazove, želi da osvoji Evroligu. Oba srpska tima u Evroligi sada imaju dobre igrače, ali i dalje je prerano pričati", rekao je Bogdanović.

Bogdanović je naveo da je trend da se igrači iz NBA lige sele u Evroligu.

"Poznajem mnogo košarkaša u SAD, koji misle da je neuspjeh igrati u Evropu. Ali ja ne mislim tako. To je novi izazov, a Evroliga je teška liga. Igrači znaju da su obje lige teške. Morate da se dokažete, pogotovo kada promijenite ligu",  izjavio je Bogdanović i dodao da još ne razmišlja o povratku u Evropu.

Bogdanović je govorio i o potencijalnim naturalizovanim igračima u srpskoj reprezentaciji.

"Takve stvari su dobre za košarku, ali moraju da se regulišu. Moje mišljenje je da naturalizovani igrači moraju da igraju prvo u nacionalnoj ligi i da nauče lokalnu kulturu... Slično kao što je Tomas Vokap uradio u Grčkoj. On je dobar primjer - prihvatio je kulturu, pomalo naučio i jezik… Moraju da postoje pravila, a ne samo da se plaća igračima da bi igrali za reprezentacije", zaključio je Bogdanović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()