Bećiragić: Nadamo se našoj pobjedi, ali i pobjedi Češke

Za plasman na SP našim Zmajevima je potrebna pobjeda

26.02.2023. 12:21
  • Podijeli:
Adis Bećiragić_foto_KSBiH-63ce6dfe4c3bb.webp Foto: KS BiH

Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras u Szombathelyju igraju utakmicu posljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Za plasman na SP našim Zmajevima je potrebna pobjeda pod svodom Savaria Arene protiv domaćina Mađarske, ali i trijumf selekcije Češke Republike nad Crnom Gorom u Podgorici. Nema sumnje da će izabranici selektora Adisa Bećiragića učiniti sve kako bi svoj zadatak obavili na najbolji način.

"Večeras igramo utakmicu koja nam može donijeti plasman na Svjetsko prvenstvo, a istovremeno ćemo osluškivati kretanje rezultata na utakmici Crna Gora – Češka Republika. Što se konkretno tiče našeg meča, moramo dobro odigrati u odbrani, ali i u napadu biti na kvalitetnom nivou. Nadamo se našoj pobjedi, ali i pobjedi Češke, kako bismo uradili ono što dosad reprezentacija BiH nikad nije uradila i po prvi put se kvalifikovali na SP", kaže selektor Bećiragić.

U susretu protiv Mađarske šef stručnog štaba našeg nacionalnog tima računa na sljedeće igrače: Miralem Halilović, John Roberson, Amar Gegić, Adin Vrabac, Kenan Kamenjaš, Aleksandar Lazić, Haris Delalić, Amsal Delalić, Sani Čampara, Đorđe Topolović, Ismet Sejfić i Ajdin Penava.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()