ABA liga, stigla potvrda: Igokea oštećena

Pobijedila je Igokea ekipu Partizan Mozzart Beta usred Arene u prethodnom kolu ABA lige, u tijesnoj završnici uspjela je da spriječi veliki preokret

16.11.2023. 13:45
  • Podijeli:
Partizan Igokea-65514c8271d37.webp Foto: DRAGANA STJEPANOVIĆ/ABA LIGA

Pobijedila je Igokea ekipu Partizan Mozzart Beta usred Arene u prethodnom kolu ABA lige, u tijesnoj završnici uspjela je da spriječi veliki preokret.

A, nekoliko dana nakon utakmice javila se ABA liga sa kratkim saopštenjem da je Igokea u finišu tog susreta – oštećena. U pitanju je prekršaj koji je napravio Zek Ledej na 2.20 pre kraja, koji je i poslije gledanja video snimak presuđen kao "običan". Dok je komisija ABA lige zaključila da je trebalo da bude proglašen nesportskim, što bi donijelo dva bacanja i loptu za klub iz Laktaša.

Na sajtu ABA lige objavljeno je saopštenje sudijske komisije u kojem stoji:

"ABA liga, tojest Sudijska komisija izdaje sledeće saopštenje povodom situacije sa utakmice 7. kola između Partizan Mozzart Beta i Igokee Mtel, koja se dogodila na 2.20 do kraja četvrte četvrtine, kada su sudije, tokom igre, ali i nakon video provere, dosudile ličnu grešku Zeku Ledeju, objasnivši svoju odluku kao situaciju u kojoj je odbrambeni igrač pokušao da dođe do lopte.

To nije bila ispravna odluka. Igraču Partizan Mozzart Beta sa brojem dva, Zeku Ledeju, trebalo je da bude dosuđena nesportski faul u skladu sa pravilima košarkaške igre, član 37.1.1. kriterijum dva „prekomerni, snažni kontakt, koji je igrač napravio pri pokušaju da dohvati loptu ili protivnika", stoji u saopštenju ABA lige.

Na kraju, ipak, ova odluka nije uticala na ishod utakmice, jer je Igokea košem dvije sekunde prije kraja pobijedila sa 91:89.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()