Ismail Barlov, sa svega 12 godina, izborio kartu za Paraolimpijske igre u Parizu naredne godine

Reprezentativac BiH i član Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva u subotu je u Limožu na takmičenju Svjetske paraplivačke serije isplivao do srebrne medalje i rezultata vrijednog vize za Pariz u disciplini 50 metara prsno

28.05.2023. 11:30
  • Podijeli:
ismail_barov_srpskainfo 1-64731bd12d4f3.webp Foto: Srpskainfo

Ismail Barlov, sa svega 12 godina, postao je prvi sportista iz Bosne i Hercegovine sa isplivanom A normom za Paraolimpijske igre u Parizu naredne godine, prenosi Fena.

Reprezentativac BiH i član Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva u subotu je u Limožu na takmičenju Svjetske paraplivačke serije isplivao do srebrne medalje i rezultata vrijednog vize za Pariz u disciplini 50 metara prsno.

Uspjeh je upotpunio i A normom u istoj disciplini za nastup na Svjetskom prvenstvu koje će biti održano u augustu ove godine u Manchesteru.

Dan ranije na mitingu Svjetske paraplivačke serije u Limožu Ismail Barlov je isplivao i A normu za Svjetsko prvenstvo u Manchesteru u disciplini 150 metara miks.

Selektor paraplivačke reprezentacije BiH i šef stručnog štaba Plivačkog kluba SPID Sarajevo Amel Kapo je čestitao Barlovu i trenerima na vrhunskom rezultatu, jer je u Limožu ispisana nova stranica historije bh.sporta.

"Bosna i Hercegovine ima prvog sportistu sa A normom za Paraolimpijske igre u Parizu. Godine truda, odricanja i rada dobile su u subotu u Limožu svoj pečat. Čestitam Ismailu Barlovu na vrhunskom rezultatu, ali i svim trenerima koji su ugradili dio sebe u njegovu još uvijek kratku, ali sasvim sigurno blistavu karijeru",  kazao je Kapo.

Zasluge pripadaju, dodao je, kolegama i kolegicama trenerima Plivačkog kluba SPID, Ildi Kukuruzović, Adiru Malićbegoviću, Đeneti Boji, Tariku Kurtanoviću, Azri Rebronji, Amri Arapović.

Na mitingu u Limožu još jedan odličan nastup imao je i bh. reprezentativac Ismail Zulfić koji je u seniorskom A finalu zauzeo osmom mjesto u disciplini 50 leđa, dok je u konkurenciji juniora bio trećeplasirani.

Tako je potvrdio dobru formu sa mitinga Svjetske serije održanog prošlog mjeseca u Italiji, gdje je osvojio prvu istorijsku medalju za BiH na ovom takmičenju, okitivši se tada bronzom.

Takmičenje u Limožu završava se u nedjelju (28. maja) kada će Ismail Zulfić nastupiti u disciplini 50 metara delfin.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()