Zvanično: Nejmar u Al Hilalu uz još jedan rekord

Brazilac postao jedinstven slučaj u fudbalskoj istoriji

15.08.2023. 18:59
  • Podijeli:
Nejmar Al Hilal_Twitter-64dbadf48a065.webp Foto: Twitter

Brazilski as Nejmar od ovog popodneva je i zvanično novi fudbaler Al Hilala.

Pored toga što je zadužio opremu saudijskog kluba, on je od danas i zvanično najskuplje plaćeni igrač i arapskog fudbala!

PSŽ je za Nejmara ljeta 2017. godine platio 222.000.000 evra, što je i danas nedodirljiv rekord.

Šest godina kasnije, Al Hilal je za otkup izdvojio 90.000.000 evra, plus bonuse, što Brazilca čini jedinstvenim slučajem u fudbalskoj istoriji!

Pošto je u ponedjeljak obavio ljekarske preglede u Parizu, Nejmar i njegovi zastupnici završili su kompletnu dokumentaciju i potpisao dvogodišnji ugovor po kojem bi, kako se najavljuje, treba da zaradi neverovatnih 320.000.000 evra.

Sada je definitivno stavljena tačka na turbulentni odnos Nejmara i Pari Sen Žermena. Šest godina je trajalo ludilo koje nije donijelo ništa van trofeja u domaćim okvirima, ali se naposljetku francuski šampion od Brazilca oprostio u lijepom tonu, riječima da je sa "Parka prinčeva" otišla klupska legenda.

Čak je i Naser Al Kelaifi, čovjek koji je sa Nejmarom dugo imao odnos toplo-hladno, rekao da nikada neće zaboraviti dan kada je Brazilac došao u Pariz i poslao mu zahvalnicu za sve što je uradio. A, realno, nije mnogo.

Odnosno, ne više od onoga što bi PSŽ vjerovatno postigao i sa drastično manjim ulaganjima. Jedno finale Lige šampiona, to je sve. Ostalo se broji, ali jasno je da katarske vlasnike pehari u prvenstvu i kupovima ne zanimaju pretjerano.

Al Hilal se ne zaustavlja i gradi tim koji bi komotno mogao da se takmiči sa najboljim klubovima Evrope. Prije Nejmara u klub iz Rijada stigli su Malkom za 60.000.000 evra, Ruben Neves za 55.000.000, Sergej Milinković Savić za 40.000.000, Kalidu Kulibali za 23.000.000 evra, a Skaj Sport je nedavno objavio i da je poslata treća zvanična ponuda Fulamu za Aleksandra Mitrovića u visini od 53.500.000 evra!

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()