Zrinjski objavio Modrićevu fotografiju od prije 20 godina

Legendarni veznjak polusezonu proveo u BiH

15.05.2024. 15:53
  • Podijeli:
luka modric reuters-6642fa829e5da.webp Foto: Reuters

Hrvatski kapiten Luka Modrić je proveo godinu dana na posudbi u aktuelnom prvaku Bosne i Hercegovine Zrinjskom iz matičnog Dinama.

Luka Modrić ima 24 pehara s Real Madridom, nedavno je po četvrti put u karijeri osvojio La Ligu, a do kraja sezone trofejnu kolekciju može obogatiti sa još jednim peharom, onim Lige prvaka, i to po šesti put u karijeri.

Malo se nogometaša u svijetu može pohvaliti takvim dostignućem, kao i osvojenom Zlatnom loptom, što ga svrstava u samu nogometnu elitu, no prije dvadesetak godina ni najveći optimisti nisu mogli zamisliti da će Modrić postati takav nogometaš.

Modrićevih početaka prisjetio se i Zrinjski, gdje je Modrić proveo godinu dana na posudbi iz Dinama u Mostaru. Nije mu bilo jednostavno, no vrlo brzo je pokazao da ima kvalitetu za puno više. Na tragu toga Ultrasi, navijači mostarskog kluba su mu dodijelili nagradu za najboljeg igrača sezone, i to prije tačno 20 godina.

“Luka Modrić, osvajač Zlatne lopte, najbolji hrvatski nogometaš svih vremena i zvijezda Real Madrida, profesionalnu karijeru počeo je u dresu HŠK Zrinjski Mostar, a upravo mu je na današnji dan Klub navijača Ultras Zrinjski dodijelio mu je trofej Filip Šunjić-Pipa”, poručio je mostarski klub na službenom Facebook profilu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()