Zrinjski ide po novo čudo, pobjedom bi otvorili vrata evropskog proljeća

Pod Bijeli brijeg dolazi ekipa Legije iz Varšave

26.10.2023. 08:08
  • Podijeli:
zrinjski hšk zrinjski-652fff0564b79.webp Foto: HŠK Zrinjski

Prvaci BiH, fudbaleri Zrinjskog večeras u okviru 3. kola Konferencijske lige u Mostaru mogu ponovo ispisati historiju domaćeg fudbala. Naime, Plemići dočekuje Legiju iz Varšave, a u slučaju pobjede, otvorili bi vrata evropskog proljeća, što bi bila još jedna velika senzacija.

Plemići su najavili da idu na pobjedu s ciljem da zakomplikuju cijelu grupu i neizvjesnost drže do kraja, a trener Krunoslav Rendulić je kazao da Mostarci meč na svom terenu jedva čekaju iako je pred njima teška utakmica te da će dati sve od sebe da izbore pobjedu i pokažu da nisu slučajno među najboljima.

"Ono što mi očekujemo je da pružimo kvalitetnu igru i naravno da uvijek i protiv svakoga bez obzira na samog protivnika, naš cilj je uvijek isti. Idemo pobijediti. Imamo veliku prednost što smo psihološki rasterećeni, nama je ovo bod plus, isto tako ukoliko dobijemo, a nadamo se da hoćemo, opet ćemo zakomplikovati cijelu grupu. Naš cilj i jeste zakomplikovati cijelu grupu i da držimo neizvjesnost do samog kraja", kazao je Rendulić.

Podsjećamo, Zrinjski je u prvom kolu senzacionalno pobijedio Alkmaar nakon nevjerovatnog preokreta 4:3, a potom je u sudijskoj nadoknadi izgubio na gostovanju od Aston Ville.

Susret između Zrinjskog i Legije iz Varšave igra se večeras na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru od 21 sat

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()