Željo predstavio novo pojačanje: Stigao je Charles Bismark

Na Grbavicu dolazi na posudbu iz CSKA Sofije

30.01.2024. 13:08
  • Podijeli:
charles bismark fk zeljeznicar-65b8e6a46f027.webp Foto: FK Željezničar

 

U Plavom salonu danas je predstavljen novi igrač, riječ je o napadaču koji stiže na posudbu iz CSKA Sofije.

Charles Bismark rođen je u 26. maja 2001. godine u Gani. Ovaj 22-godišnji napadač u Željezničar dolazi na šestomjesečnu pozajmicu iz CSKA Sofije.

Bismark je svoje fudbalske korake započeo u lokalnom Berekum Chelseju iz Gane, da bi 2020. godine ostvario prvi inostrani angažman. Pojačao je kosovsku KF Vushtriiju gdje se zadržao šest mjeseci, a za to vrijeme provedeno postigao je četiri pogotka u devet nastupa.

Potom prelazi u KF Trepcu gdje je nastupao također šest mjeseci, a odlične igre donijele su mu transfer u CSKA Sofiju koja ga je otkupila za 100.000€ (podaci transfermarkt.com).  Interesantno Charlesa je trenirao u CSKA nekoliko mjeseci sadašnji šef struke Željezničara, Bruno Akrapović.

Napadač iz Gane za CSKA Sofiju nastupao je dvije i pol godine, a za to vrijeme upisao je 45 nastupa, postigao pet pogodaka i dodao tri asistencije. Redovno je igrao sve do sezone 2021/2022 kada se povrijedio, teža povreda udaljila ga od terena nekoliko mjeseci te je u potpunosti ispao iz tima gdje se poslije nije uspio nametnuti.

Prethodnih šest mjeseci na posudbi je proveo u bugarskom prvoligašu Pirinu, no nije upisao niti jedan nastup. Na Grbavicu stiže na posudbu od šest mjeseci, sa mogućnošću produženja ugovora na još godinu dana (ugovor u CSKA Sofiji važi do 30. juna 2024. godine).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()