Završena obuka bh. sudija za utakmice sa VAR-om, edukaciju obavili Ognjen Valjić i Elmir PIlav

Edukaciju su obavili VAR instruktori Ognjen Valjić i Elmir Pilav uz podršku kolega iz Hrvatske Brune Marića i Tomislava Šetke

14.06.2024. 22:35
  • Podijeli:
VAR_BIH_obuka_foto_FB-666ca1137bf11.webp Foto: Facebook/Nogometni savez Bosne i Hercegovine

U Trening centru NS Bosne i Hercegovine u Zenici, danas je završena kompletna obuka za 12 sudija i osam asistenata sudija koji će u budućnosti obavljati uloge VAR i AVAR na utakmicama Wwin lige.

Obuka, koja je započela krajem aprila, sastojala se od nekoliko faza u skladu sa FIFA IAAP zahtjevima, a završni dio obuke je bilo odigravanje 11 utakmica sa VAR-om koje su tokom prošle i ove sedmice organizovane u Banjaluci i Zenici.

Svi polaznici su uspješno završili obuku i stekli VAR certifikat u skladu sa FIFA-inim standardima, odnosno mogućnost da sude utakmice sa VAR-om, kao i da obnašaju ulogu VAR / AVAR sudija.

Edukaciju su obavili VAR instruktori Ognjen Valjić i Elmir Pilav uz podršku kolega iz Hrvatske Brune Marića i Tomislava Šetke.

Već tokom naredne sedmice, nastavlja se edukacija za drugu grupu sudija i asistenata sudija sa liste Wwin lige, a sve kako bi spremni dočekali početak naredne takmičarske sezone.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()