Vinicius se rasplakao nakon pitanja o rasizmu: “Samo želim igrati nogomet…”

Unatoč svemu, nije razmišljao otići iz Reala

26.03.2024. 09:40
  • Podijeli:
vinicius jr reuters-6534c7ba0b5c1.webp Foto: Reuters

Na press konferenciji Brazila uoči prijateljskog susreta sa Španjolskom bilo je dosta emotivno.

Napadač Brazila i Real Madrida, Vinicius Junior, često je na meti rasizma. Jedno od pitanja o tome na pressici ga je i rasplakalo.

“Žao mi je, ali samo želim igrati nogomet, učiniti sve za klub i obitelj. Ne želim nikad vidjeti crnce kako pate.”

Unatoč svemu, nije razmišljao otići iz Reala.

“Nikad nisam razmišljao o odlasku iz Španjolske jer bi to značilo da rasisti dobivaju ono što žele. Neću napustiti najbolji klub na svijetu. Ostat ću čvrst i jak jer me podržavaju predsjednik i klub. Verbalni rasizam se ne događa samo u Španjolskoj, već i u cijelom svijetu. Svakim danom kad odem kući sam sve tužniji. Nitko me ne podržava”, kazao je Vinicius pa dodao:

“Siguran sam da Španjolska nije rasistička zemlja, ali ima puno rasista i mnogi od njih su na stadionima. Moramo se promijeniti jer mnogi od njih ne znaju što je rasizam. Vrijeđaju me zbog moje boje kože i tako me tjeraju da igram loše. Mogu mi reći mnoge druge stvari, a ja im ništa neću odgovoriti. Nadam se da ću moći ići na terene i ne razmišljati o tome što bi se moglo dogoditi.”

Nakon Viniciusovog monologa rasplakao se i novinar koji mu je postavio pitanje o rasizmu.

Susret Španjolske i Brazila pratite u utorak od 21.30 sati na Sport Klubu 8.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()