Vincent Tan stigao na stadion Koševo, upriličen mu svečani doček

Jedan od vlasnika upravljačkih prava FK Sarajevo

16.05.2024. 13:38
  • Podijeli:
vincent tan screenshot-6645e8c7dc997.webp Foto: Screenshot

Jedan od vlasnika upravljačkih prava Fudbalskog kluba Sarajevo i malezijski biznismen Vincent Tan je sinoć stigao u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Prema protokolu danas je pozdravio sve uposlenike kluba sa stadiona "Asim Ferhatović Hase", a u svečanom defileu su ga dočekali prvotimci i omladinci Sarajeva.

Također, bit će upriličen i sastanak sa članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem. Ujedno će biti razgovora i o daljnjem investiranju u našu državu.

Podsjetimo, malezijski milijarder Tan je postao većinski vlasnik Sarajeva krajem 2013. godine, a upravljanje klubom je prepustio Vijetnamcu Nguyenu Hoaiju Namu početkom marta 2019. godine, javlja Klix.ba.

Vijetnamski biznismen je tada kupio 60 posto upravljačkih prava od Vincenta Tana koji je zadržao 30 posto, dok su preostalih 10 posto držali bh. investitori.

U međuvremenu je došlo do nove prodaje pa su sada, nezvanično, Tan i Mirvić suvlasnici sa po 49,13 posto upravljačkih prava FK Sarajevo, dok preostalih 1,74 posto imaju ostali ulagači.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()