Veliki kiks Juventusa u borbi za titulu prvaka Italije

Vlahović nastavio da zabija golove

27.01.2024. 19:58
  • Podijeli:
juventus reuters-65b552446db94.webp Foto: Reuters

Juventus je u 22. kolu Serije A samo remizirao na svom terenu protiv Empolija, bilo je 1:1 i tako ostao na prvom mjestu na tabeli, ali sa dvije utakmice više od Intera.

Stara dama je ostala sa igračem manje već u 18. minuti susreta kada je isključen Arkadiusz Milik, ali su i uprkos tome mogli povesti, no udarac Fabija Mirettija iz druge minute sudijske nadoknade je otišao pored gola te je ostalo 0:0.

Ono što nisu uspjeli u prvom dijelu, jesu u drugom i to u 50. minuti kada je Dušan Vlahović sjajno pogodio mrežu golmana Empolija i doveo Juventus u vodstvo.

Vodstvo Stare dame nije dugo trajalo budući da je u 70. minuti Empoli stigao do izjednačenja i to zahvaljujući Tommasu Baldanziju koji je tako postavio konačan rezultat susreta.

Ekipa Juventusa je prvoplasirana na tabeli sa 53 boda iz 22 odigrane utakmice, dva više od Intera i dvije utakmice više od Nerazzurra dok je Empoli 19. sa 17 osvojenih bodova iz također 22 susreta.

U sljedećem kolu Juventus će gostovati kod najvećeg konkurenta za naslov ekipe Intera dok će Empoli na svom terenu dočekati Genou.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()