Velež i Tuzla City remizirali u Mostaru, Čaić postigao jedan od najbržih golova sezone

Čaić je tako postigao jedan od najbržih golova ove sezone domaćeg šampionata u nogometu

11.03.2024. 20:16
  • Podijeli:
Velež_FK Velež-64d006f92a2b0.webp Foto: FK Velež

Nogometaši Veleža i Tuzla Cityja podijelili su bodove u posljednjem meču 22. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, pošto je rezultat na stadionu Rođeni večeras bio 1:1.

Na najbolji mogući način je Velež otvorio utakmicu i nakon 28 sekundi stigao je do vodstva! Sijevnuo je napad po desnoj strani, Demir Peco je centrirao, Nermin Haskić glavom prebacio loptu na drugu stativu, odakle je u mrežu zakucava Vito Čaić.

Čaić je tako postigao jedan od najbržih golova ove sezone domaćeg šampionata u nogometu.

Gledali smo napade ekipe Deana Klafurića i u narednih desetak minuta, ali Tuzla City se odbranio, a onda i uspio da dođe do pogotka.

Prvo je jednom jako diskutabilnom odlukom sudija poništen gol Tuzlaka zbog navodnog ofsajda u 22. minuti, ali samo četiri minute poslije nije bilo spasa za Velež.

Mirzad Mehanović je tada centrirao, a Đorđe Pantelić glavom zatresao mrežu domaćina za 1:1.

Propustili su gosti ubrzo jednu šansu kojom su mogli do preokreta, a u finišu prvog poluvremena Edo Vehabović je fantastično šutirao iz slobodnjaka sa skoro 25 metara, no lopta je otišla tik pored stative gola gostiju.

Drugi dio susreta počeo je prilikom Saše Domića, koji je mogao vratiti prednost Veležu, ali njegopv udarac zaustavlja Eldin Lolić na golu Tuzla Cityja.

Prijetili su nakon toga Pantelić na jednoj i Pršeš na drugoj strani, no bezuspješno, da bi u Adnan Džafić u 70. minuti promašio čisti zicer za vodstvo Veleža.

Finiš utakmice nije donio promjenu rezultata pa ja do kraja ostalo 1:1 i timovi su podijelili plijen.

Velež je uoči trećeg kruga Wwin lige ostao trećeplasirani na tabeli sa 36 bodova, dok je Tuzla City upravo na tabeli preskočio Plave i Igman pa je sada deveti sa 23 boda.

U narednom kolu Velež dočekuje Igman na domaćem terenu, a Tuzla City gostuje Slogi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()