Ultimatum za City: Transfer Gvardiola je moguć, ali uz jedan uvjet

Sve će biti poznato za 15-tak dana

28.07.2023. 12:30
  • Podijeli:
josko gvardiol - reuters-641359e32d21a.webp Foto: Reuters

Joško Gvardiol i dalje je najveća želja Manchester Cityja u ovom prelaznom roku. Engleski i evropski prvak pod vodstvom Pepa Guardiole upravo je njega označio kao igrača kojeg bi trebalo dovesti gotovo pod svaku cijenu.

RB Leipzig i Manchester City su u pregovorima oko posla, piše Daily Mail i ističe da je njemački klub "spreman postaviti krajnji rok za transfer" jer ne želi da se ta priča predugo provlači.

"City je spreman poslati novu ponudu za mladog igrača koji će dodati kvalitetu na lijevoj strani odbrambenog reda", navodi se u tekstu i napominje da je krajnji rok za transfer koji je Leipzig postavio Cityju utakmica njemačkog superkupa.

Ona se igra 12. avgusta, dan nakon početka sezone u Premier ligi. Leipzig će za trofej igrati protiv Bayerna, a trener Marco Rose želi imati jasno definiran tim s kojim će započeti ne samo tu utakmicu već i novu sezonu njemačkog prvenstva.

Daily Mail piše i da Gvardiol želi k Guardioli i da će za taj posao biti potrebno 100 miliona eura. Njemački klub traži zamjenu za hrvatskog reprezentativca i kao moguće kandidate je označio Lyonovog Castella Lukebu i Lutsharela Geertruidu iz Feyenoorda.

Podsjetimo, Gvardiol je pod ugovorom s RB Leipzigom do kraja sezone 2026./27.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()