UEFA pristala na promjenu pravila na utakmici Lige prvaka koji će vrijediti samo 90 minuta

Susret je trebao biti odigran u utorak, ali je pomjeren za 24 sata kasnije zbog toga što nema dovoljno policije za utakmicu

14.09.2022. 14:10
  • Podijeli:
liga_sampiona_foto_profimedia.jpg Foto: Profimedia

Zbog smrti kraljice Elizabete II nastao je haos u mnogim sferama života, uključujući i nogomet,  pa je tako reagirala UEFA i donijela nekoliko pravila koji će važiti samo 90 minuta koliko traje meč Lige prvaka između Rangersa i Napolija.

Susret je trebao biti odigran u utorak, ali je pomjeren za 24 sata kasnije zbog toga što nema dovoljno policije za utakmicu.

UEFA je tako pristala i da odustane od intoniranja himne Lige prvaka, mušeme na centru igrališta, bilo kakvih rekvizita na terenu, maskota, poruka mira, čak su zabranjeni i sponzori...

Sve su to učinili zbog Dana žalosti u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali se ubrzo odustalo od samo uobičajene rutine koja uključuje minut šutanja i crni flor, što je detalj koji ćemo također vidjeti na utakmici.

Randžers je tražio od UEFA da prekrši još jedan protokol. Željeli su da se umjesto himne Lige prvaka intonira himna Ujedinjenog Kraljevstva, što je strogo protiv pravila takmičenja, a na to su ipak dobili negativan odgovor.

Podsjetimo, kraljica Elizabeta II preminula je u petak, 9. septembra. Sahrana je planirana u ponedjeljak, 19. septembra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()