UEFA povukla raspored kvalifikacija za Euro

U pitanju "tehnička greška"

10.10.2022. 08:00
  • Podijeli:
repka_zmajevi-reuters-1663965145922.webp Foto: Reuters

Krovna kuća fudbala u Evropi povukla je dokument s rasporedom utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a sve zbog tehničke greške.

Istovremeno UEFA je objavila da će svi predstavnici saveza danas objaviti konačnu verziju.

Prema verziji, objavljenoj nedugo poslije žrijeba, Bosna i Hercegovina je trku u Grupi J trebala imati sa Portugalom, Islandom, Luksemburgom, Slovačkom i Lihtenštajnom.

Prvobitni raspored utakmica reprezentacije BiH izgledao je ovako:

Prvo kolo: BiH – Island (23. mart)

Drugo kolo: Slovačka – BiH (26. mart)

Treće kolo: Portugal – BiH (17. juni)

Četvrto kolo: BiH – Luksemburg (20. juni)

Peto kolo: BiH – Lihtenštajn (8. septembar)

Šesto kolo: Island – BiH (11. septembar)

Sedmo kolo: Lihtenštajn – BiH (13. oktobar)

Osmo kolo: BiH – Portugal (16. oktobar)

Deveto kolo: Luksemburg – BiH (16. novembar)

Deseto kolo: BiH – Slovačka (19. novembar)

U završnicu će se plasirati prvoplasirana i drugoplasirana selekcija iz grupe, a u martu naredne godine bit će utakmice baraža u kojem reprezentacija BiH već ima osigurano mjesto, obzirom na prvo mjesto osigurano u nedavno završenoj Ligi nacija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()